Cancelarul german Angela Merkel l-a vizitat pe opozantul rus Aleksei Navalnîi în timpul spitalizării acestuia la Berlin, dezvăluie luni revista Der Spiegel, care nu citează surse, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Constactat de Reuters, un purtător de cuvânt al Cancelariei a refuzat să facă vreun comentariu despre această vizită care, în cazul în care va fi confirmată, ar ilustra importanţa pe care cancelarul german o acordă acestui dosar.

Navalnîi a fost externat miercuri de la Spitalul Charité din Berlin, unde a fost transferat la 22 august de la un spital din Siberia, după ce s-a simţit rău, cu două zile mai înainte într-un avion din Siberia către Moscova.

Autorităţile germane au atribuit această stare de rău unei otrăviri cu noviciok, un agent neurotixic creat de armata sovietică în anii '70 şi  '80.

Moscova respinge orice responsabilitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.