Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, afirmă că rezultatul real al alegerilor locale va fi cunoscut luni dimineaţă. "Prin urmare, orice cifre se anunţă în această seară, rezultate ale unor sondaje sau exit poll-uri nu au cum să fie până la urmă cele oficiale. Le luăm ca atare, dar asta nu înseamnă că avem în această seară deja învinşi şi învingători", spune Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firea le-a mulţumit, într-un mesaj video pe Facebook, românilor care au fost la vot "în condiţii foarte grele, în condiţii de pandemie, când ştiu foarte bine că mulţi dintre cei care şi-ar fi dorit să ajungă în secţiile de votare s-au temut din cauza posibilei contaminări şi au renunţat în ultimul moment".

"Începe numărătoarea, tradiţional şi din experienţele anterioare, spre dimineaţă vom şti exact care este rezultatul real al alegerilor, cel puţin aşa s-a întâmplat în Bucureşti acum patru ani (...) Prin urmare, orice cifre se anunţă în această seară, rezultate ale unor sondaje sau exit poll-uri nu au cum să fie până la urmă cele oficiale. Le luăm ca atare, dar asta nu înseamnă că avem în această seară deja învinşi şi învingători", a spus Firea.

Ea le-a transmis colegilor săi din secţiile de votare "să fie atenţi când numără voturile, să respecte voturile cetăţenilor, pentru că asta înseamnă să respect democraţia”.
 
"Dacă ar fi să tratăm democraţia doar după sondaje de opinie sau exit-poll-uri atunci de ce ne-am prezenta la vot? Am organiza un sondaj sau un exit-poll şi atunci nimeni nu ar mai fi prezent la secţiile de votare, aşadar, declaraţia în legătură cu rezultatul oficial o voi face mâine”, a mai spus Firea. 
 
Ea a criticat campania celorlalţi candidaţi.
 
"Vă mărturisesc sincer, cred că trebuie să mă mai nasc o dată să fac o astfel de campanie urâtă, degradantă, pătată, murdară, cum au făcut principalii mei contracandidaţi, în special candidatul dreptei aproape unite”, a afirmat Firea.
 
Firea a acuzat că au fost plătite şi filmuleţe care au prezentat-o "în culori urâte”, subliniind că a făcut o campanie în care s-a axat pe prezentarea situaţiei în care se afla Primăria atunci când a preluat-o, ce a reuşit să "rezolve” şi ce urma să facă.
 
"Indiferent de rezultatul oficial al votului şi fiecare om politic, până la urmă, va fi judecat corect poate după acest moment care este la cald, fierbinte”, a adăugat Firea. 
 
Firea a reluat acuzaţiile la adresa Guvernului privind lipsa apei calde din unele zone ale Capitalei, spunând că în proporţie de 60% aceasta trebuie asigurată de Guvern, prin Ministerul Energiei şi nu "de la Gabriela Firea”. 
 
"Din păcate, au reuşit să-i convingă pe mulţi dintre cei care îşi iau informaţia doar de pe reţelele de socializare că eu aş fi capul răutăţilor în ceea ce priveşte furnizarea deficitară a apei calde. Vă daţi seama, eu ca primar general aveam interesul ca această livrare de agent termic să se facă la foc continuu, nu mi-aş fi făcut eu singură un rău”, a susţinut Firea.
 
Ea a spus că Nicuşor Dan şi staff-ul său ar merita "un premiu pentru locul întâi la manipulare”, ea reclamând "manipulări grosiere” care au constat în asocierea sa cu protestul 10 august 2018, Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Liviu Dragnea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.