Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a cerut Biroului Electoral Central (BEC) ca programul de votare să fie prelungit după ora 21.00, în secţiile de vot unde a fost îngreunat procesul de votare din cauza măsurile luate împotriva răspândirii coronavirusului. O solicitare în acest sens a fost transmisă de MAI către BEC, în contextul în care în unele secţii de vot procesul de votare a fost îngreunat din cauza măsurilor anti-COVID şi unde unele persoane aşteaptă să voteze, în apropierea secţiei de vot, a declarat comisarul-şef de poliţie Monica Dajbog, purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Interne. BEC a respins cererea MAI de prelungire a votării după ora 21.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE Biroul Electoral Central a respins solicitarea Ministerul Afacerilor Interne de duminică prin care cerea prelungirea votării după ora 21.00 în unele secţii de votare şi motivează că o astfel de prelungire ar reprezenta o adăugare la lege.

„Prevederile legale sunt clare, în sensul că, la ora 21.00 votarea se încheie, cu singura excepţie a alegătorilor care la ora 21.00 se află în sala sau încăperea unde se votează. O altă soluţie de prelungirea a votării după ora 21.00 şi pentru alte persoane, cum ar fi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare, este lipsită de temei legal şi ar reprezenta o adăugare la lege”, conform deciziei BEC de duminică seara.

Decizia Biroului Electoral Central poate fi accesată AICI.

ŞTIREA INIŢIALĂ „Ministerul Afacerilor Interne a solicitat Biroului Electoral Central să analizeze solicitarea posibilităţii prelungirii votării după ora 21.00 la secţiile de votare unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului de votare şi dorezc să îşi exercite dreptul la vot. Solicitarea a avut în vedere aglomerarea creată la unele secţii de votare ca urmare a respectării regulilor de protecţie sanitară şi, bineînţeles, respectarea dreptului fundamental al cetăţenilor de a vota”, a anunţat Monica Dajbog.

Biroul Electoral Central are o şedinţă duminică de la ora 18.00 şi va decide asupra solicitărilor înscrise pe ordinea de zi a întrunirii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.