Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, reclamă nerespectarea unui ordin dat de ministrul Sănătăţii care prevede că unele categorii de persoane pot solicita acces prioritar în incinta secţiei de vot. Grindeanu îl acuză pe candidatul PNL pentru primăria sectorului 3 al Capitalei că a „sfidat” alegătorii care aşteptau la rând, intrând înaintea lor în secţia de votare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum au eşuat în gestionarea pandemiei, în relansarea economiei pe care tot ei au închis-o, cu deschiderea şcolilor, aşa şi-au bătut joc şi de organizarea alegerilor. Este inadmisibil să arunci sute de milioane pe reclame să care să spui oamenilor să vină la vot iar apoi să nu le oferi condiţiile de care vorbeai în spoturile publicitare”, a declarat Sorin Grindeanu, duminică după-amiază.

El reclamă existenţa unor buletine de vot tipărite greşit şi nerespectarea ordinului dat de ministrul Sănătăţii privind accesul cu prioritate în secţiile de votare al persoanelor cu vârste de peste 65 de ani a celor cu boli cronice sau diabet.

„Fac un apel la preşedinţii secţiilor de votare să nu cedeze presiunilor şi să îi lase pe cei în vârstă sau bolnavi cronici să voteze”, a mai spus Grindeanu.

El l-a criticat dur pe candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 3, Adrian Moraru, despre care spune că a intrat în secţia de votare înaintea alegătorilor care aşteptau la rând.

„L-aţi văzut puţin mai devreme şi pe candidatul PNL de la sectorul 3 cu aceeaşi atitudine de grof: coada nu era pentru el, ci doar pentru cetăţenii de rând, nu le este deloc ruşine” a afirmat Grindeanu. 

Potrivit un ordinului comun  nr. 1.594/140/2020 al Ministerului Sănătăţii şi al MAI, „persoanele care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 (de exemplu, vârsta peste 65 de ani, persoane ce se declară cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitară) pot solicita acces prioritar în localul de vot. Accesul va fi dispus de preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare prin măsuri organizatorice”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.