Premierul Ludovic Orban a declarat că se urmăreşte ”la minut” evoluţia procesului electoral şi se intervine unde este nevoie. Orban afirmă că au fost semnalate unele incidente, dar acestea i se par ”minore”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se urmăreşte la minut evoluţia procesului electoral şi se intervine în orice situaţia care reclamă intervenţia Poliţiei. Până acum au fost semnalate incidente, dar le-aş califica ca incidente minore. NU au fost incidente foarte grave. Urmărim funcţionarea tuturor mecanismelor”, a declarat premierul, care a participăat, duminică, împreună cu ministrul Marcel Vela, la o videoconferinţă cu prefecţii.

”Le-am cerut să aibă grijă ca în localurile unde sunt mai multe secţii de votare să fie fluxuri separate, astfel încât să se poată asigura o fluiditate pentru fiecare secţie de votare”, a completat premierul.

Acesta a precizat că, din ce a văzut până acum, se respectă normele sanitare.

”Am văzut respectarea distanţei, portul măştii. Văd că oamenii respectă portul măştii, este o prezenţă bună şi eu îi încurajez în continuare să vină la vot pentru a decide cine conduce localitatea şi judeţul. (...) Prezenţa la vot este foarte importantă, oamenii trebuie să participe la decizie, este o zi extrem de importantă”, a mai declarat Orban.

Prezenţa la vot este11,4 %, iar în Bucureşti este 8,85 %, la ora 11:00, la alegerile locale de duminică. În Bucureşti, prezenţa la urne este mai mare decât în urmă cu patru ani, când a fost 7,29 %.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.