PSD semnalează deja, înajinte de deschiderea urnelor, că ştampilele cu menţiunea votat predate de Prefectura Vrancea la o secţie de votare din comuna Măicăneşti au tuş pe ele şi există suspiciunea gravă că au fost folosite pe buletine de vot, în favoarea PNL, incidentul fiind semnalat la Poliţie, prin apel la 112.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Organizaţia PSD Vrancea a făcut sesizare la BEC Vrancea privind manipularea frauduloasă a ştampilelor cu menţiunea ”votat” distribuite către secţiile de votare de Prefectură, care conform legii are obligaţia să gestioneze distribuirea materialelor necesare votării în toate secţiile.
”Într-o secţie din circumscripţia Maicanesti, la momentul desigilării plicurilor cu ştampile în vederea numărării acestora de către preşedintele secţiei de votare, s-a constatat că ştampilele fuseseră utilizate având urmă de tuş.  Având în vedere că ştampilele cu menţiunea votat au fost sigilate la Prefectură şi buletinele de vot sunt în directă coordonare a reprezentantului PNL în BEJ, care are şi calitatea de director de cancelarie al prefectului, există suspiciunea rezonabilă că aceste ştampile au fost utilizate în mod fraudulos în vederea deturnării rezultatului alegerilor în favoarea PNL”, reclamă PSD.
 Social-democraţii au solicitat ca până la deschiderea secţiilor de votare din Măicănesti să se clarifice motivele pentru care ştampilele aveau imprimat tuş şi în ce scop au fost utilizate acestea înainte de sigilarea lor în plicuri. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.