Constantin-Florin Mituleţu-Buică a spus vineri că, până în acest moment, au existat la nivelul birourilor electorale judeţene sau cele electorare de circumscripţie preşedinţi care au anunţat că sunt carantinaţi ori au fost confirmaţi pentru infecţia cu noul coronavirus. Preşedintele AEP a adăugat că există „personal suficient pentru a acoperi toate aceste înlocuiri la nivelul secţiilor de votare, astfel încât să ne asigurăm că aceste lucruri vor funcţiona normal sâmbătă şi duminică pentru aceste alegeri”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Da, au fost şi la nivelul birourilor electorale judeţene, la nivelul birourilor electorale de circumscripţie, până la acest moment, au fost preşedinţi care au anunţat că sunt carantinaţi, fie că au fost confirmaţi cu coronavirus, fie că au fost contacţi direcţi. Dar procedurile acestea acoperă şi avem personal suficient pentru a acoperi toate aceste înlocuiri la nivelul secţiilor de votare, astfel încât să ne asigurăm că aceste lucruri vor funcţiona normal sâmbătă şi duminică pentru aceste alegeri”, a declarat Constantin Buică vineri la Digi 24, întrebat dacă până acum au fost confirmate de COVID-19 în rândul membrilor secţiilor de votare.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente nu a exclus posibilitatea să mai apară cazuri de COVID şi în zilele următoare şi duminică, în ziua votului, însă a adăugat fluxul membrilor în secţiile de votare poate fi asigurat.

„A fost gestionată această situaţie, fie că e vorba de persoane care au fost depistate cu COVID-19, fie că e vorba de persoane care au alte afecţiuni sau probleme pentru care au trebuit să fie înlocuiţi ca preşedinţi locţiitori sau operatori de calculator ai secţiilor de votare. Este o situaţie normală ca la fiecare alegeri să existe un flux de personal la nivelul secţiei de votare, inclusiv mâine, sâmbătă sau duminică, în ziua votării, există posibilitatea ca cineva fie să fi fost depistat cu COVID, fie că a fost constatat ca fiind contact, fie o altă problemă de natură familială sau sanitară să nu îi permită vreunui preşedinte locţiitor, operator sau vreunui membru şi aceştia vor fi înlocuiţi de îndată, astfel încât să ne asigurăm că secţiile de votare vor funcţiona cu numărul minim de membri şi în condiţii optime se vor desfăşura aceste alegeri”, a conchis Buică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.