Conducerea Complexului Medical Caraiman a depus plângere la Poliţie şi la DIICOT după ce mai mulţi pacienţi au reclamat că au primit SMS-uri prin care erau anunţaţi că au fost diagnosticaţi cu COVID-19, în condiţiile în care unii dintre ei nici nu făcuseră testul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe pagina de Facebok a unităţii medicale a fost ppostat vineri un anunţ potrivit căruia hackerii au spart baza de date şi au trimis pacienţilor SMS-uri de pe numărul 1863. Aceştia erau informaţi că au fost diagnosticaţi pozitiv cu virusul COVID 19.

„Ne-au spart baza de date, baza telefonică. Pacienţii au primit un mesaj prin care li se spunea că sunt pozitivi. Într-adevăr, unii făcuseră testul Covid, primiseră răspunsul de la noi. Răspunsul nu îl primesc prin SMS, îl primesc printr-o hârtie, aşa cum este normal, şi spune ori că e pozitiv, ori că e negativ. Au primit acel SMS şi persoane care au beneficiat de serviciile centrului medical Caraiman, dar care nu îşi făcuseră testul. Ei ne-au sunat, prima dată, să ne spună: «Nici măcar nu am făcut testul. Am primit un SMS prin care mă anunţau că sunt pozitiv. Cum să fiu dacă nu am făcut testul?!» Aşa că ne-am autosesizat, am făcut plângere la DIICOT, la poliţie. Doamna director a făcut plângere, astăzi de dimineaţă am înţeles că a fost la audiere, să dea mai multe detalii”, a declarat pentru News.ro Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

El şi-a exprimat speranţa că după alegeri se va descoperi ce s-a întâmplat sau cine e în spatele incidentului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.