Preşedintele reales al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, joi, că, deşi a fost singurul candidat, a avut emoţii la alegeri. El a subliniat că este o responsabilitate uriaşă să aibă în grijă mişcarea olimpică din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Chiar dacă am fost singurul candidat am avut emoţii pentru că este o responsabilitate uriaşă. Următorii patru ani reprezintă cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani, faptul că toţi oamenii din sport mi-au acordată această încredere nu îmi rămâne altceva de făcut decât să mă ridic la această înălţime a aşteptărilor tuturor celor care m-au susţinut. A fost presiune pentru mine încă de când eram sportiv, antrenor, preşedinte de federaţie, dar presiunea de aici nici nu se compară, să ai în grijă mişcarea olimpică din România este pe de o parte cel mai onorant lucru, iar pe de altă parte este cea mai mare responsabilitate", a declarat Mihai Covaliu.

Covaliu a afirmat că în lumea sportului internaţional lucrurile se petrec cu precauţie din cauza Covid-19. "În acest moment sunt sigur că atunci când se va putea vor veni şi oamenii pe stadioane, dar până atunci treaba noastră este să rămânem în priză, să rămânem conectaţi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru în fiecare zi şi să fim gata atunci când se va putea să ne susţinem echipa sportivii şi să ne întâlnim din nou pentru a ne bucura de energia pe care o dă sportul".

Preşedintele reales al COSR a vorbit şi despre cazurile de Covid-19 de la loturile naţionale de judo, unde 22 de sportivi au fost testaţi pozitiv, la Poiana Braşov. "Am fost primii care am deschis porţile complexului de la Izvorani pentru pregătirea sportivilor şi nu am avut niciun caz de Covid până în urmă cu foarte puţine zile, dar trebuie să înţelegem ceva, este un lucru inevitabil, e un lucru care se întâmplă peste tot în lume, trebuie să tratăm cu foarte mare atenţie ceea ce se întâmplă, avem măsuri după care ne ghidăm acţiunile şi în momentul în care apare un caz trebuie tratat şi gestionată cu maximă seriozitate şi cu maximă decenţă. Nu am informaţii că cei infectaţi în Poiana Braşov ar fi în spital, astăzi de dimineaţă am auzit această ştire, mă voi informa după această adunare generală despre cazul de acolo de la Poiana Braşov/  În primul rând trebuie să adunăm toate informaţiile, să tratăm cu maximă responsabilitate fiecare caz şi atenţie şi mesajul meu pe care îl transmit este să rămânem în gardă în fiecare zi şi în fiecare minut, doar aşa vom putea să trecem peste această perioadă extrem extrem de dificilă pentru toată lumea,nu doar pentru cei din sport".

Mihai Covaliu a precizat că mulţi sportivi îşi doresc să intre în arenă să înceapă competiţiile dar în acelaşi timp sunt precauţi şi tratează acest moment cu seriozitate şi maximă prudenţă.

În ceea ce priveşte Jocurile Olimpice de la Tokyo, Covaliu a spus că se fac eforturi foarte mari din partea tuturor celor implicaţi. "Toţi îşi doresc să meargă la Jocurile Olimpice de la Tokyo în condiţii de maximă siguranţă, deci sunt implicate şi federaţiile naţionale şi se va lua decizia cea mai bună", a mai spus el.

Mihai Covaliu a fost reales, joi, pentru un al doilea mandat de patru ani în fruntea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, el fiind singurul candidat la această funcţie.

Covaliu a primit 203 voturi din cei 204 membri prezenţi la Adunarea Generală de alegeri, de la Izvorani.

El a fost ales prima dată şef al COSR la 15 noiembrie 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.