Optzeci şi două de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în judeţul Constanţa în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai mare număr de la debutul pandemiei, 23 dintre acestea fiind în trei focare, dintre care unul la o firmă din Portul Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Referitor la numărul ridicat de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore în judeţul Constanţa, 23 de cazuri noi sunt înregistrate în trei focare care evoluează, la doi agenţi economici şi la un centru de servicii comunitare. Dintre cele trei focare, cel mai numeros s-a înregistrat la o firmă din Turcia, care îşi desfăşoară activitatea în Portul Constanţa. 17 angajaţi, cetăţeni turci, au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. În acest moment, cei 17 cetăţeni străini, asimptomatici, sunt izolaţi într-o clădire din Portul Constanţa Sud-Agigea, unde vor rămâne pentru următoarele 14 zile şi vor fi monitorizaţi de cadre medicale”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Constanţa.
Sursa citată a menţionat că alte opt cazuri provin din focare familiale, iar celelalte cazuri sunt izolate sau cu transmitere în familie, dar fără focar constituit.
De asemenea, Prefectura a precizat că aceste cazuri provin de pe tot teritoriul judeţului şi, în proporţie mare, este vorba despre pacienţi asimptomatici.
“În cazul focarelor mari, cele trei amintite mai sus, s-a dispus nebulizarea şi dezinfecţia. Achetele epidemiologice ale DSP Constanţa sunt în derulare, pentru identificarea contacţilor şi emiterea deciziilor care se impun”, a menţionat Prefectura Constanţa. 
În ultimele 24 de ore în judeţul Constanţa au fost confirmate 82 de cazuri de COVID-19, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. În total, din martie şi până în prezent 2.499 de persoane au fost confirmate la Constanţa cu noul coronavirus.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.