Casa de vânzări Sotheby's a estimat la mai mult de 80 de milioane de dolari tabloul "Young Man Holding a Roundel", singurul rămas în posesia unui privat şi a cărui atribuire i-a fost contestată, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portretul bărbatului cu medalion este foarte asemănător celui pictat în 1474 de Sandro Botticelli (1445-1510) şi păstrat la Galeriile Uffizi din Florenţa. 

Anunţat ca fiind pictat de mâna maestrului Renaşterii italiene, portretul (58 cm x 39,2 cm) va fi vedeta sesiunii de vânzări dedicată tablourilor vechi, în ianuarie, la New York. 

Sotheby's nu a ezitat estimându-l la mai mult de 80 de milioane de dolari, comparându-l ca importanţă cu Portretul lui "Adele Bloch-Bauer II" de Gustav Klimt (87,9 milioane de dolari în 2006) şi al lui "Docteur Gachet" de Van Gogh (82,5 milioane de dolari în 1990).

"Tabloul nostru "Young Man Holding a Roundel" are 550 de ani şi totuşi arată ca şi cum ar fi intrat în galeriile noastre în dimineaţa asta", a spus George Wachter, co-preşedinte al Sotheby’s pentru picturi vechi. "Este o adevărată frumuseţe". 

Cele mai multe lucrări Botticelli se află în marile muzee ale lumii şi doar câteva zeci sunt portrete. 

Portretul s-a aflat în colecţia lordului Newborough la Caernarfon în Ţara Galilor în anii 1930. Se crede că a fost cumpărat de strămoşul lui Sir Thomas Wynn, primul Lord de Newborough, pe când trăia în Toscana. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.