Mai multe producţii româneşti şi cu participare românescă, între care lungmetraje regizate de Bogdan Theodor Olteanu şi Ion Indolean, au fost selectate în competiţii la cea de-a 36-a ediţie a Festivalului de Film de la Varşovia, care va avea loc între 9 şi 18 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Warsaw Film Festival este cel mai important eveniment de gen din Polonia şi este inclus în categoria A, conform clasificării FIAPF.

În Competiţia 1-2, dedicată cineaştilor aflaţi la debut sau la al doilea film, au fost incluse „Mia îşi ratează răbunarea” (România), regizat de  Bogdan Theodor Olteanu, şi „Spirala” (Ungaria, România), de Cecília Felméri.

Filmul lui Olteanu spune povestea unei tinere actriţe care plănuieşte să înregistreze o casetă porno pentru a se răzbuna pe iubitul ei, în timp ce Felméri a ales să pună în centrul lungmetrajului ei un triunghi amoros şi cum ciclurile vieţii şi naturii sunt conectate.

Lungmetrajul „Toni & prietenii săi”, o producţie Numa Film în regia lui Ion Indolean, va avea premiera mondială în secţiunea competiţională „Free Spirit”.

Filmul, cu Ilinca Hărnuţ, Cătălina Moga, Alexandru Ion, Emil Măndănac, Gabriel Sandu, Elena Ivanca şi Patricia Brad în distribuţie, explorează raporturile de forţe care se nasc în timpul realizării unui film şi urmăreşte părţile mai puţin văzute, deseori tensionate, aflate în spatele procesului de creaţie.

Trei documentarişti vor să surprindă povestea lui Toni Oniga - vedetă sau legendă de cartier? Filmul este construit ca poveste în poveste şi propune o discuţie despre limitele pe care un profesionist are sau nu voie să le treacă, despre deontologia profesiilor de documentarist şi jurnalist, despre posibilităţile şi capcanele mediului audiovizual.

„Toni & prietenii săi” este o producţie Numa Film realizată în regim independent. Este primul film realizat în totalitate la Cluj-Napoca selectat la un festival de categoria A.

În competiţia de documentare a fost aleasă şi „We Don’t Deserve Dogs”, de Matthew Salleh, coproducţie cu participare românească, în timp ce în competiţia de scurtmetraje a fost selectat „Cradle”, de animatorul şi artistul Paul Mureşan.

„Nowhere Special” (Marea Britanie, Italia, România), regizat de Uberto Pasolini, va fi prezentat în segmentul de proiecţii speciale. Filmul spune povestea unui tată singur care, în ultimele luni de viaţă, încearcă să caute o nouă familie pentru fiul lui în vârstă de patru ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.