Opozantul rus Aleksei Navalnîi, spitalizat de la 22 august, la Berlin, şi care ar fi fost otrăvit cu Noviciok, a fost autorizat marţi să părăsească spitalul, din care a fost externat miercuri, iar o refacere completă este posibilă, a anunţat miercuri Spitalul berlinez Charité, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Starea sănătăţii pacientului s-a ameliorat, iar terapia intensivă a fost întreruptă” după 32 de zile de spitalizare, a anunţat într-un comunicat instituţia, una dintre cele mai reputate din lume.

”Având în vedere desfăşurarea tratatemtului în acest stadiu şi starea actuală a pacientului, medicii consideră că o refacere completă este posibilă”, anunţă spitalul berlinez.

”Eventualele consecinţe pe termen lung ale otrăvirii grave pot fi evaluate doar după tratament”, a avertizat, însă, Charité.

Opozantul numărul unu al Kremlinului a postat în ultimele zile mai multe fotografii în care apare, inclusiv una împreună cu soţia sa, într-un balcon al spitalului, în care este slăbit şi are cearcăne la ochi.

Potrivit susţinătorilor lui Navalnîi, urme de noviciok au fost găsite pe o sticlă de apă pe care au luat-o din camera de hotel în care s-a cazat în Siberia.

Lui Navalnîi i s-a făcut rău în timpul unui zbor, în Rusia, la 20 august, şi a fost internat iniţial într-un spital siberian, după care a fost transferat în Germania.

Mai multe laboratoare specializate - german, francez şi suedez - au stabilit că a fost victima unei otrăviri cu un agent neurotoxic de tip noviciok., lucru pe care Moscova îl contestă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.