O explozie puternică a zguduit marţi o clădire aparţinând mişcării şiite libaneze hazbollah, la marginea unui sat, în sudul Libanului, deasupra căruia se ridicau coloane de fum negru, potrivit unor surse concordante, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un locuitor al satului Ain Qana, situat la aproximartiv 50 de kilometri sud de Beirut, a evocat o casă folosită ca ”centru Hezbollah” şi a precizat că membri ai mişcării şiite armate au încercuit sectorul.

”Tot satul a fost zguduit”, a declarat el, precizând că au avut loc pagube materiale în perimetrul exploziei.

Un fotograf AFP a evocat un cordon de securitate instituit de membri Hazbollah.

Potrivit unor ”informaţii preliminare” de la surse militare, este vorba despre o ”instalaţie Hezbollah” în care ”se află muniţie”.

O ascunzătoare de armament aparţinnd Hezbollah a fost distrusă în explozie, în urma unei erori de manipulare, a declarat, de asemenea, o sursă din domeniul securităţii pentru Reuters.

Deflgraţia s-a soldat cu mai mulţi răniţi, au declarat mai multe surse din cadrul serviciilorde Securitate, fără să poată preciza un număr exact.

O sursă apropoiată partidului proiranian a evocat un ”accident” şi a declarat pentru AFP că este într-adevăr vorba despre  ”o instalaţie Hezbollah”, dar ”nu despre un depozit” de armament al partidului.

Potrivit Agenţiei Naţionale libaneze de Informaţii (ANI), explozia, ”ale cărei cauze sunt necunoscute, a coincis cu survolarea aviaţiei inamice, care, din această dimineaţă, nu a părăsit cerul” în regiunea în care se afă Ain Qana.

ANI se referă astfel la Israel.

Nici Hezbollahul şi nici Israelul - inamicul jurat al mişcării şiite - nu au comentat cu privire la această explozie.

În sudul Libanului - bastionul Hezbollah -, confruntări limitate au avut loc la frontieră, în ultimele luni, între mişcarea şiită şi vecinul israelian.

Un nume greu în viaţa politică şireprezentat în Guvern şi Parlament, Hezbollahul este angajat militar alături de regimul lui Bashar al-Assad în războiul din Siria, unde este cu regualitate ţinta unor atacuri aeriene israeliene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.