Reprezentanţii USR au transmis că rectificarea bugetară adoptată marţi de Parlament, cu modificările toxice introduse de PSD-ALDE, vor duce România într-o criză economică, în pofida eforturilor depuse pentru a fi evitată o astfel de situaţie. Sursa citată adaugă că „ipocrizia de astăzi a PSD va însemna pentru români fie taxe mai mari ori mai multe pe muncă, fie împrumuturi împovărătoare, deficit şi inflaţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Rectificarea bugetară, adoptată astăzi (marţi - n.r.) cu modificări toxice introduse de PSD-ALDE, nu face altceva decât să arunce România într-o nouă criză economică, în ciuda eforturilor depuse în ultima perioadă pentru evitarea ei. Iresponsabilitatea politică a PSD este cu atât mai mare cu cât, ţinând cont de modul în care a impus modificările la rectificarea bugetară, există serioase semne de întrebare cu privire la constituţionalitatea legii adoptate astăzi de Parlament”, arată USR într-o postare marţi pe pagina de Facebook a partidului.
 
Sursa menţionată precizează că „nu le poţi spune pensionarilor că vrei să le majorezi pensiile cu 40% când ştii bine că ai făcut astfel încât legea să fie neconstituţională”.
 
„Nu poţi să-i păcăleşti că vrei să le creşti pensiile când propriul tău ministru de Finanţe pleda, când era în funcţie, pentru amânarea majorării, conştient fiind că aceasta înseamnă un minus de zeci de miliarde de lei în bugetul statului. Ipocrizia de astăzi a PSD va însemna pentru români fie taxe mai mari ori mai multe pe muncă, fie împrumuturi împovărătoare, deficit şi inflaţie. Senatorii şi deputaţii USR nu au girat, în Parlament, amendamentele toxice formulate de majoritatea PSD-ALDE, majoritate care, după ce a guvernat aproape trei ani şi a lăsat găuri uriaşe în bugetul de stat, aruncă în haos finanţele României”, conchid reprezentanţii USR. 
 
Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%.
 
Deputatul PNL Gabriel Andronache a solicitat, în plenul reunit de marţi al Parlamentului, ca proiectele de lege prin care este aprobată rectificarea bugetară pe acest an să fie retrimise la comisiile reunite de buget-finaţe pentru a fi adoptat un alt raport, deoarece cel deja aprobat încalcă prevederile legislative şi inclusiv Constituţia. Cererea PNL a fost însă respinsă. Ulterior, la dezbaterile din plen, liderul deputaţilor PNL Florin Roman a anunţat că liberalii vor ataca la CCR proiectele adoptate de Legislativ.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.