Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi are un sediu nou, investiţia în noua clădire a spitalului ridicându-se la peste 19 milioane de lei. nitatea medicală a fost dotată şi cu aparatură nouă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, investiţia în valoare de 19.085.000 de lei de la Spitalul de Boli Infecţioase s-a realizat cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean şi cu fonduri europene.

În afara sediului nou al spitalului, din aceşti bani a fost asigurată şi dotarea cu echipamente medicale şi mobilier nou.

“Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani, când, la Galaţi, se construiesc de la zero clădiri noi pentru spitale. Mai bine de jumătate din activitatea Spitalului de Boli Infecţioase se va muta în noua clădire. Aici vor funcţiona laboratorul de microbiologie moleculară, secţia de dermato-venerologie şi o parte din secţia de boli infecţioase I”, a declarat Fotea.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, a declarat că va fi dezvoltat un centru de excelenţă pentru diagnosticarea şi tratarea cancerului de piele, cu echipamente medicale de ultimă generaţie, unice în România.

În acest sens, a fost amenajat şi un compartiment pentru intervenţii
chirurgicale minore.

”Noua clădire are şi o zonă didactică pentru studenţii de la Medicină, inclusiv un amfiteatru cu peste 100 de locuri. Au fost amenajate saloane moderne, cu trei paturi şi baie proprie, dotate cu tot ceea ce este nevoie pentru confortul pacienţilor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Noua clădire a Spitalului de Boli Infecţioase are o suprafaţă desfăşurată
de aproape 2.800 de mp şi 23 de saloane. La demisol se află laboratorul,
amfiteatrul, o parte din cabinetele medicilor şi spaţiile tehnice, iar la
parter cabinetele medicale, saloanele pacienţilor şi cabinete de
consultaţii sau tratament.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.