Grupurile parlamentare ale UDMR au solicitat ca un amendament admis din raportul privind rectificarea bugetară să fie eliminat. Este vorba despre modificarea care spune că „plafonul privind datoria publică, conform metodologiei UE, pentru sfârşitul anului 2020, este de 40% din Produsul Intern Brut”. Eliminarea amendamentului a fost adoptată cu 384 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi două abţineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amendamentul admis în raportul de admitere al comisiilor reunite de buget fusese propus de senatorul PSD Eugen Teodorovici care prevede că „plafonul privind datoria publică, conform metodologiei UE, pentru sfârşitul anului 2020, este de 40% din Produsul Intern Brut”.

Prin urmare, rămâne valabilă varianta propusă prin ordonanţa de urgenţă a Guvernului 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri bugetare care arată că: „plafonul privind datoria publică, conform metodologiei Uniunii Europene pentru sfârşitul anului 2020, este de 44% din produsul intern brut”.

Parlamentul dezbate şi votează proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară pe anul 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.