Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a anunţat marţi că România este independentă în privinţa producţiei de dispozitive medicale de protecţie, dând ca exemplu compania românească Techtex din judeţul Maramureş, care poate produce 50 de milioane de măşti chirurgicale pe lună, acoperind astfel necesarul României de dispozitive medicale de protecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Compania românească Techtex din judeţul Maramureş poate produce 50 de milioane de măşti chirurgicale pe lună, acoperind necesarul României de dispozitive medicale de protecţie", anunţă Ministerul Economiei, care îl citează pe Ioan Filip, preşedintele Grupului Taparo, grup din care face parte şi compania Techtex.

Reprezentantul companiei spune că societatea investeşte permanent în utilaje şi echipamente performante, pentru producţia materialului textil medical şi pentru realizarea măştilor şi a echipamentelor de protecţie, de exemplu mănuşi, capeline, botoşi, halate şi combinezoane.

Techtex este prima companie românească care a produs echipamente de protecţie, precum şi singurul producător de material filtrant şi de material neţesut din polipropilenă, de la noi din ţară.

"Vom ajuta compania românească să investească în continuare, pentru a produce măştile integral în ţara noastră. În această perioadă, avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie”, spune, la rândul său, ministrul Economiei, Virgil Popescu.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.