Amabasada Statelor Unite la Manama i-a îndemnat pe cetăţenii americani prezenţi în Bahrain să dea dovadă de ”prudenţă”, într-o alertă de securitate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cancelaria îi îndeamnă pe americanii care se află în această mică ţară arabă la Golful Persic să aibă un ”profil discret”, ”să evite adunările şi manifestaţiile” şi ”să aibă la îndemână documente de călătorie valide”.

Manifestaţii mici şi sporadice au avut loc vineri în Bahrain împotriva acordului de normalizare a relaţiilor cu Israelul.

Regele Bahrainului Hamad bin Isa Al-Khalifa a subliniat luni, într-o şedinţă a Consiliului Miniştrilor, că acordul ”nu este îndreptat împotriva nimănui”, potrivit presei oficiale.

El se referea la Iran, o ţară de la Golful Persic, pe care Manama îl acuză de faptul că se foloseşte de şiiţii din Bahrain pentru a destabiliza regatul.

Iranul a dezminţit orice amestec în Bahrain, unde este staţionată Flota a V-a a Statelor Unite.

Însă Teheranul a condamnat cu putere semnarea acordului de normalizare a relaţiilor Bahrainului, alături de Emiratele Arabe Unite (EAU) cu Israelul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.