Michael Jordan a anunţat, luni, că a devenit proprietarul unei echipe de Nascar şi l-a recrutat pe pilotul de culoare Bubba Wallace.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Când eram mic, în Carolina de Nord, părinţii mei ne duceau pe mine şi pe fraţii mei la curse şi mereu am fost fan Nascar. Este extraordinar pentru mine să am şansa de a avea echipa de Nascar alături de partenerul şi prietenul meu Denny Hamlin şi să-l am la volan pe Bubba Wallace", a declarat Michael Jordan.

În vârstă de 57 de ani, Michael Jordan, considerat cel mai bun baschetbalist din istorie, deţine şi echipa din NBA, Charlotte Hornets.

"Din punct de vedere istoric, Nascar a avut mereu probleme cu diversitatea şi au existat puţini proprietari de culoare. Momentul pare perfect deoarece Nascar evoluează şi se adaptează schimbării sociale. Pe lângă angajamentul recent şi donaţiile pe care le-am făcut în lupta contra rasismului sistematic, cred că aceasta este o şansă de a educa publicul şi de a oferi mai multe oportuniţăţi piloţilor de culoare în curse", a mai spus Jordan.

Wallace, singurul pilot de culoare din Nascar, are 26 de ani şi a confirmat recent că nu va mai pilota pentru Richard Petty Motosports. Wallace s-a exprimat în mai multe rânduri împotriva rasismului, după moartea lui George Floyd la Minneapolis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.