Premiul pentru regie, numit din acest an „Lucian Pintilie”, a fost acordat lui Eugen Jebeleanu pentru regia spectacolului „Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba” la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi Compagnie des Ogres, în cadrul celei de-a 27-a ediţie a Galei Premiilor UNITER care are loc la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acest premiu îl dedic teatrului independent", a spus Eugen Jebeleanu pe scenă. 

Rivalii la premiu au fost Alexandru Mâzgăreanu, pentru regia spectacolului „Steaua fără nume” la Teatrul Tineretului Piatra Neamţ şi Botond Nagy, pentru regia spectacolului „Nora” la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Juriul final al Galei format din Radu Apostol (regizor), Cosmin Ardeleanu (scenograf), Doru Mareş (critic de teatru), Crina Mureşan (actriţă), Cristina Rusiecki (critic de teatru) va decide câştigătorii celor 11 categorii de premii. La Gală este prezent şi juriul de nominalizări, format din Călin Ciobotari, Ludmila Patlanjoglu şi Maria Zărnescu.

Ceremonia acordării Premiilor UNITER poate fi urmărită în direct pe TVR1, Radio România Cultural şi online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi preluat de pagina de Facebook a UNITER.

Evenimentul marchează 30 de ani de la înfiinţarea UNITER şi 170 de ani de la înfiinţarea teatrului craiovean „Marin Sorescu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.