Clădirile în care funcţionează Teatrul Naţional „Marin Sorescu” şi Biblioteca franceză „Omnia” din Craiova vor fi reabilitate, a anunţat luni ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gheorghiu, care se află la Craiova pentru a participa în această seară la gala UNITER, a anunţat într-o declaraţie de presă că cele două clădiri vor intra într-un program de restaurare.

„Pentru Teatrul Naţional «Marin Sorescu» am avut în vedere, în următorul acord de împrumut realizat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, o investiţie în valoarea de 18,5 milioane de euro, pentru reabilitarea clădirii şi pentru diferite proiecte care să îl pună mai bine în valoare”, a declarat ministrul.

Un alt proiect pentru care deja au fost finalizate procedurile îl reprezintă reabilitarea, restaurarea şi consolidarea clădirii în care funcţionează Biblioteca franceză „Omnia”, filială a Bibliotecii Naţionale a României.

„Aici putem anunţa că, din luna octombrie, vor demara lucrările pentru acest obiectiv de patrimoniu de mare importanţă”.

Pentru consolidarea şi restaurarea clădirii Bibliotecii Franceze „Omnia” Craiova, contractul de proiectare şi execuţie are o valoare de 3,5 milioane de euro, fără TVA, potrivit datelor oferite de Ministerul Culturii, şi are un termen de implementare de 27 de luni.

Luni seară, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, va avea loc ceremonia de decorare cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer - „Arta spectacolului” - a actorului Emil Boroghină, la care vor participa, alături de Gheorghiu, consilierul prezidenţial Sergiu Nistor şi Alina Gorghiu, vicepreşedinte al Senatului României.

Gala premiilor UNITER 2020 va avea loc luni seară, de la ora 21.30, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” al Craiovei, în prezenţa a 250 de artişti şi profesionişti din lumea culturală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.