Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că bugetul nu-şi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă şi a făcut apel la toate forţele politice ”să nu sprijine în Parlament rapotul adoptat de Comisia de buget-finanţe pentru că asta va atrage consecinţe nefaste pentru economia românească”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bugetul nu-şi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă. În urma zilei negre de la Parlament în care PSD-iştii din Comisia de finanţe au adoptat nişte modificări la ordonanţa de rectificare la ora actuală România se află într-un  pericol extrem de mare. Fac apel către toate forţele politice să nu sprijine în Parlament rapotul adoptat de Comisia de buget-finanţe pentru că asta va atrage consecinţe nefaste pentru economia românească, inclusiv pentru capacitatea României de a atrage investiţii, fonduri europene, de a fi consideratun partener solid. Ori cred că e de ajuns şi trebuie pus punct acestui mod de a face politică”, a afirmat Ludovic Orban.

Acesta a precizat, râspunzând unor întrebări, că orice lege care nu prevede sursa de finanţare, în conformitate cu decizia CCR, este neconstituţională, iar Guvernul va ataca la CCR orice lege pe care o consideră neconstituţională.

Premierul susţine că PSD vrea să ”bage România în incapacitate de plată”.

La finalul săptămânii trecute, premierul a criticat în termeni duri rapotul adoptat în Comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, unde s-au aprobat mai multe amendamente care implică cheltuieli suplimentare la buget. 

Între acestea este creşterea punctului de pensie cu 40%, nu cu 14% cum a prevăzut Guvernul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.