Premierul Ludovic Orban reclamă faptul că în regiuni precum Moldova sau Oltenia nu s-au făcut investiţii pentru că guvernele social-democrate au ţinut în mod deliberat să nu dezvolte aceste zone. Orban susţine că cei de la PSD ”au ţinut oamenii departe de investiţii, special i-au ţinut în sărăcie şi în dependenţă, pentru a avea garanţia că pot să-i prostească în continuare şi că pot să le obţină votul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezent duminică dimineaţă la o dezbatere electorală în judeţul Iaşi, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a promis că ”cele mai mari proiecte de investiţi pe următorii 10 ani se vor face în Moldova”.

El a arătat că este vorba despre investiţii în infrastructura de transport în înfiinţări de distribuţii de gaze naturale. 

”Principala problemă a Moldovei este conectivitatea, faptul că trebuie să fie conectată la toate reţele europene de transport. Pentru ca investiţiile să treacă munţii este nevoie de această conectivitate care a întârziat prea mult”, a afirmat primul ministru.

Acesta a promis realizarea a trei mari investiţii de infrastructură rutieră:  Autostrada Unirii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, despre care spune că ”se va realiza” şi că este finanţabilă din fonduri europene, autostrada A 7 care ar urma să facă legătura între Ploieşti şi Siret şi Autostrada Bacău  - Braşov.

Premierul a precizat că, pentru autostrada A 7 au fost semnate contractele pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru cele şapte tronsoane cel puţin patru să fie finanţate din fonduri europene, pe facilitatea de rezilienţă şi recuperare. 

”Mai comentează unii că-s termene lungi. Nu o să accept din partea celor care au semnat contractele să se lungească cu termenele pe care le-au gândit. (/..) Sunt proiecte importante şi nu am nici cea mai mică emoţie că vor fi realizate în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat premierul. 

El a precizat că în viitorul exerciţiu financiar european vor fi alocate 800 de milioane de euro pentru înfiinţarea de distribuţii de gaze.

În ceea ce priveşte spitalul de la Iaşi, premierul a afirmat că obiectivul Guvernului este ca până la sfârşitul anului este să semneze contractul pentru realizarea proiectului şi a asistenţei tehnice.

”Nu s-a construit că nu s-a vrut. PSD niciodată nu a vrut să dezvolte Moldova, PSD niciodată nu a vrut să dezvolte Oltenia, ei în mod deliberat au ţinut oamenii departe de investiţii, special i-au ţinut în sărăcie şi în dependenţă, pentru a avea garanţia că pot să-i prostească în continuare  şi că pot să le obţină votul prin mijloacele cu care sunt ei obişnuiţi să obţină voturi: prin corupţie, intimidare, prin pomeni date din patru în patru ani, nu în perioada respectivă. Or acest tip de  a face politică trebuie să înceteze în România. Noi avem nevoie de oameni puternici, de oameni pregătiţi, oameni să stea pe propriile picioare, de oameni care să fie capabili să facă faţă în competiţiile internaţionale”, a mai afirmat preşedintele PNL duminică, la Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.