Donald Trump a anunţat, sâmbătă, în timpul unui miting susţinut în Carolina de Nord, că locul regretatei judecătoare Ruth Bader Ginsburg la Curtea Supremă va fi luat de o femeie, scrie NBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american a spus: „Va fi o femeie”. Susţinătorii din Fayetteville l-au încurajat pe Trump să nu amâne numirea unui înlocuitor, deşi el a spus că nu are o nominalizare, însă va face o alegere săptămâna viitoare.

„Avem multe femei pe listă”, a completat Trump.

Amy Coney Barrett, judecător federal la curtea de apel din Chicago, este una dintre principalele candidate pentru ocuparea locului rămas vacant după decesul, vineri, al lui Ginsburg, au declarat trei surse.

Barrett, în vârstă de 48 de ani, s-a aflat pe lista scurtă pentru înlocuirea, în 2018, a judecătorului Anthony Kennedy, care s-a pensionat. La acel moment, Trump - care sâmbătă a spus despre ea că este „foarte respectată” - l-a ales pe Brett Kavanaugh.

Catolică, Barrett este împotriva avortului şi are şapte copii. Ea a lucrat cu judecătorul Antonin Scalia.

Un alt candidat viabil ar putea fi Allison Rushing, în vârstă de 38 de ani, judecător la curtea de apel din Virginia. Potrivit surselor consultate de NBC News, alţi doi judecători sunt luaţi în considerare pentru fotoliul vacant de la Curtea Supremă - Barbara Lagoa, în vârstă de 52 de ani, judecătoare în Georgia, şi Amul Thapar, în vârstă de 51 de ani, în Cincinnati, preferat al liderului majorităţii din Senat, Mitch McConnell.

Ginsburg, apărătoare a drepturilor civile, fusese diagnosticată cu cancer în urmă cu mai mult timp şi a murit vineri, la vârsta de 87 de ani, înconjurată de familia sa, în casa ei din Washington D.C.

Cel care va fi nominalizat va fi audiat de Senatul american şi alegerea va fi supusă votului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.