Doi oameni au murit, cel puţin o persoană este dispărută şi numeroase pagube s-au înregistrat în Grecia după ce regiunea a fost lovită de un ciclon tropical mediteranean, fenomen rar în zonă, care se manifestă prin rafale violente şi precipitaţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uraganul Ianos a lovit în special regiunea Tesalia, noaptea trecută.

Un bărbat de aproximativ 60 de ani a fost găsit mort, sâmbătă, în apropiere de Karditsa. De asemenea, într-o casă inundată a fost găsită fără viaţă o femeie tot de aproximativ 60 de ani.

La Mouzaki o femeie de 40 de ani a dispărut după ce maşina sa a fost dusă de apele râului Pamissos.

În Karditsa şi în alte oraşe din regiune au avut loc pene de curent şi s-a întrerupt furnizarea de apă. S-au înregistrat inundaţii şi copaci au fost doborâţi de vânt. De asemenea, numeroase clădiri au fost devastate, iar pompierii au fost chemaţi sâmbătă pentru a salva sute de persoane din case inundate.

Reţeaua rutieră şi cea feroviară a înregistrat pagube semnificative.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a transmis pe Twitter condoleanţe după cele două decese, el făcând totodată un apel către greci să fie vigilenţi. În plus, el a promis că toate regiunile lovite de ciclon vor beneficia de ajutor din partea Statului.

De două zile, protecţia civilă din Grecia este în alertă şi autorităţile au recomandat evitarea deplasărilor în zonele afectate de ciclon.

Grecia a mai fost lovită de un uragan în 2018, atunci murind doi oameni pe Insula Evia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.