Autorităţile din Bihor fac verificări privind legalitatea vizelor de flotant, în contextul apropierii datei alegerilor locale, acţiunea având ca scop prevenirea unor situaţii înregistrate anterior, când în unele localităţi numărul votanţilor a fost mai mare decât cel al buletinelor de vot. În localitatea Surduc, 11 persoane au fost luate în spaţiu la o sigură adresă, iar la Sărand 26 de oameni cu domiciliul în alte localităţi au făcut demersuri pentru viza de flotant la două adrese din comună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În coordonare cu Instituţia Prefectului – judeţul Bihor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor  desfăşoară, în contextul proximităţii alegerilor locale, o acţiune de verificare privind legalitatea vizelor de reşedinţă (flotant) eliberate la nivelul judeţului Bihor. În data de 1 iulie, prefectul Dumitru Ţiplea a notificat primăriile de la nivelul judeţului asupra necesităţii respectării prevederilor legale în eliberarea adeverinţelor de reşedinţă. Acest demers a fost efectuat pentru a preveni situaţiile din procesele electorale anterioare, când vizele de flotant au fost eliberate în număr mare fără respectarea tuturor prevederilor legale, fapt care a generat atingerea limitei maxime a numărului de buletine de vot disponibile în unele localităţi”, a informat, vineri după-amiază, Prefectura Bihor.

Situaţii de acest fel au fost constatate în localitatea Surduc, unde în cursul lunii august un bărbat de 69 de ani şi o femeie de 60 de ani ar fi luat în spaţiu, în vederea stabilirii reşedinţei la adresa imobilului pe care aceştia îl deţin, 11 persoane care au domiciliile în alte localităţi.

O situaţie similară a fost constatată şi în cazul unui bărbat de 52 de ani şi al unei femei de 40 de ani din Oradea, care deţin o locuinţă în comuna Sărand.
”Poliţiştii Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală Oradea îi bănuiesc pe cei doi orădeni de 52 şi 40 de ani, că, în perioada februarie – august a.c., ar fi luat în spaţiu, în vederea stabilirii reşedinţei la adresa imobilului pe care aceştia îl deţin în localitatea bihoreană Sărand, 13 persoane care au domiciliile în alte localităţi”, a transmis, vineri IPJ Bihor.

Totodată, un bărbat în vârstă de 56 de ani şi o femeie de 54 de ani,  tot din Oradea, sunt bănuiţi de poliţişti, că, în perioada februarie – septembrie, ar fi luat în spaţiu, în vederea stabilirii reşedinţei la adresa imobilului pe care aceştia îl deţin tot în localitatea Sărand, 13 persoane care au domiciliile în alte localităţi.
Toţi cei şase sunt cercetaţi penal pentru infracţiunea de fals în declaraţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.