Un procent de 60% dintre cei 42 de inspectori şcolari generali România. candidează pe listele PNL, relatează Dela0.ro

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sunt 42 de inspectori şcolari generali în România. Dintre aceştia, în septembrie 2020, 60% candidează pe listele PNL, indică sursa citată.

În mai puţin de un an de guvernare liberală, ministrul Educaţiei Monica Anisie a schimbat 85% din conducerile inspectoratelor şcolare judeţene, înlocuind 36 de inspectori generali.

Între noii numiţi 31 sunt membri PNL, iar 25 dintre aceştia candidează la alegerile de săptămâna viitoare pentru poziţii de consilieri locali sau judeţeni, conform Dela0.ro.

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute şi că doi secretari de stat de la minister - Luminiţa Barcari şi Dragoş Rădulescu - dintre care unul care răspunde de învăţământul preuniversitar, se află în concediu de odihnă, fiind implicaţi în activităţi legate de campania electorală. Conform Dela0.ro, Barcari a fost iniţial inspector şcolar general la Ialomiţa, vreme de două luni. În ianuarie 2020 a fost numită secretar de stat la Educaţie. Iar acum este candidat la Consiliu Judeţean Ialomiţa din partea PNL. Deschide chiar lista partidului.

„Atât eu, cât şi colegii mei din cadrul Ministerului Educaţiei, am făcut toate eforturile pentru ca anul şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii. Aşa cum cred că ştiţi secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, dar şi un alt secretar de stat din cadrul ministerului Educaţiei şi-au luat concediu de odihnă pentru a putea desfăşura alte activităţi, având în vedere faptul că suntem în campanie electorală. Este vorba despre doamna Luminiţa Barcari şi despre domnul Rădulescu Dragoş”, a afirmat Monica Anisie. 

 
 

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.