Aproximativ 6.000 din totalul de 13.000 de refugiaţi rămaşi fără adăpost după incendiile care au distrus centrul din Moria au fost cazaţi în noua tabără de pe Insula Lesbos, au anunţat autorităţile din Grecia, potrivit AFP..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre cei cazaţi, 157 au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.

“6.000 de persoane au ajuns în tabără. 157 au fost testate pozitiv”, a declarat Alexandros Ragavas, purtător de cuvânt al Ministerului elen al Migraţiei.

După incendiul din noaptea de 8 spre 9 septembrie, mii de persoane care locuiau în condiţii insalubre în tabăra din Moria se instalaseră pe marginea unui drum şi în parcările marilor magazine. Mulţi dintre ei aveau reţineri în ceea ce priveşte noua tabără, ei temându-se că vor fi închişi din nou, aşa cum s-a întâmplat la Moria. Însă joi, mii de refugiaţi au mers la noua tabără. La sosirea în tabără, migranţii au fost testaţi pentru coronavirus. În tabără sunt amenajate două zone pentru carantină.

Tabăra poate adăposti cel mult 10.000 de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.