Vestul Greciei a fost lovit, vineri, de un ciclon tropical mediteranean, în Insulele Ionice înregistrându-se inundaţii, pene de curent şi ploi torenţiale. Rafalele de vânt au fost de până la 117 kilometri pe oră, relatează AFP, citâtd protecţia civilă elenă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Cădeau copaci peste tot”, a afirmat prefectul Insulelor Ionice, Rodi Kratsa, precizând că nu s-a semnalat nicio victimă până acum.

Uraganul Ianos se deplasează către sud, a adăugat Kratsa.

Două zboruri Ryanair cu destinaţia Cefalonia au fost direcţionate către Atena, iar legăturile maritime cu insula au fost întrerupte.

Şi pe insulele Itaca şi Zante s-au semnalat pene de curent şi circulaţia pe unele drumuri a fost întreruptă. Au fost afectate de intemperii şi insulele Corfu şi Leucada, dar în mai mică măsură.

Un vas care era ancorat în Itaca a fost dus de valuri, dar cei doi pasageri au reuşit să ajungă la mal. Un alt vas s-a scufundat în portul Zante, însă pasagerii săi, cetăţeni belgieni, au scăpat nevătămaţi.

Grecia a mai fost lovită de un uragan în 2018, atunci murind doi oameni pe Insula Evia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.