Clădirea Ministerului Afacerilor Interne a fost iluminată, joi seară, în portocaliu, de Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recunoscut siguranţa pacientului drept prioritate globală de sănătate, ratificată de toate cele 194 state membre la Adunarea Mondială a Sănătăţii din mai 2019. Astfel, s-a decis instituirea Zilei Mondiale a Siguranţei Pacientului, sărbătorită anual în data de 17 septembrie. Clădirea Ministerul Afacerilor Interne este “îmbrăcată” în această seară în culoarea oficială a Zilei Mondiale a Siguranţei Pacientului – Portocaliu”, a transmis, joi seară Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit sursei citate, obiectivele acestei zile sunt sunt reprezentate de conştientizarea de către public şi implicarea acestuia ”în vederea creşterii globale a înţelegerii şi solidarităţii, care să conducă la acţiuni comune pentru promovarea siguranţei pacientului”.

”De asemenea, în contextul actual, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, alături de instituţiile aflate în coordonare, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii şi cu celelalte instituţii implicate în gestionarea pandemiei au promovat activ siguranţa pacientului şi a lucrătorilor în domeniul sanitar, livrarea de echipamente de protecţie personală, materiale şi echipamente esenţiale, coordonarea eforturilor de elaborare a procedurilor şi redistribuirea personalului sanitar în zonele deficitare, dar suprasolicitate de numărul mare de pacienţi”,  a mai transmis DSU.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.