Energeticienii de la Termocentrala Mintia continuă protestul, deşi greva lor a fost declarată ilegală de către instanţele de judecată. Reprezentanţii Prefecturii Hunedoara anunţă că termocentrala ar fi trebuit să furnizeze apă caldă pentru locuitorii din Deva şi energie electrică în Sistemul Energetic Naţional, însă acest lucru nu se întâmplă din cauza protestatarilor, dar şi că cei din conducerea Complexului Energetic Hunedoara au încercat un dialog cu energeticienii, demers care s-a lovit de un refuz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi, 17 septembrie 2020, la primele ore ale dimineţii, Termocentrala Mintia trebuia să furnizeze apa caldă pentru locuitorii Devei şi energie electrică în Sistemul Energetic Naţional. Dar, acest lucru nu a putut fi realizat pentru că protestul unei părţi a angajaţilor continuă, cu toate că Instituţia Prefectului a fost asigurată că activitatea va fi reluată, pe ambele componente”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Prefecturii Hunedoara.
 
La solicitarea prefectului judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, conducerea Complexului Energetic Hunedoara, reprezentată de Cristian Roşu - administrator special şi Samuel Dioane - director general, a fost prezentă, joi, pentru discuţii cu protestatarii.
 
"Acest lucru nu a putut fi posibil pentru că energeticienii care continuă protestul au refuzat orice formă de dialog. Este de neînţeles atitudinea negativă a angajaţilor de la Termocentrala Mintia, mai ales a celor calificaţi să repornească producţia, în condiţiile în care salariile sunt plătite la zi, iar conform discuţiilor dintre greviştii foamei şi reprezentantul guvernului în judeţul Hunedoara, prin care au încetat această formă de protest, drepturile suplimentare prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă vor fi plătite în cel mai scurt timp posibil”, se mai arată în comunicat.
 
Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a solicitat, de urgenţă, Termocentralei Mintia să respecte contractul pe care îl are cu Primăria municipiului Deva şi să reia furnizarea apei calde.
 
”Prin plăţile efectuate de Primăria Deva către Termocentrala Mintia, reprezentând subvenţiile pentru agentul termic furnizat, locuitorii Devei şi-au achitat obligaţiile faţă de producătorul energiei termice. Prefectul judeţului, Vasilică Potecă, aşteaptă ca şi Termocentrala Mintia, prin angajaţii săi, să respecte prevederile contractuale referitoare la furnizarea apei calde în Deva, problemele oamenilor fiind tot timpul considerate prioritare pentru Instituţia Prefectului”, se mai arată în acelaşi comunicat.
 
Prefectura Hunedoara precizează, totodată, că Tribunalul Hunedoara a declarat ilegală greva energeticienilor reprezentaţi de Sindicatul "Solidaritatea” Hunedoara, iar acum salariaţii de la Mintia continuă protestul în nume personal.
 
Protestul energeticienilor de la Termocentrala Mintia a început în 7 septembrie, când mai mulţi angajaţi au refuzat să intre la lucru, nemulţumiţi că de şase luni nu şi-au primit bonusurile salariale, dar şi că nu a mai fost livrat cărbune. Ulterior, cinci protestatari au intrat în greva foamei, însă au renunţat la această formă de protest, după o discuţie cu prefectul Vasilică Potecă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.