Producătorul japonez Sony a prezentat Xperia 5 II, un urmaş pentru Xperia 1 II, care aduce îmbunătăţiri pe partea tehnică, dar şi un preţ (puţin) mai mic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Xperia 5 II este un smartphone înalt, cu un ecran de “doar” 6,1 inch, dar cu un raport al imaginii de 21:9. Acelaşi ecran suportă o rată de refresh de 120Hz, ceea ce-l recomandă pentru jocuri.

Designul telefonului este lipsit de breton. În schimb, ramele negre de deasupra şi de sub ecran sunt destul de groase în continuare, un capitol la care Sony, ca şi Google, mai are de lucrat.

Smartphone-ul cu 5G are dotări standard pentru un flagship din 2020: un chipset Snapdragon 865, 8GB RAM, 128/256GB spaţiu de stocare şi o baterie de 4.000 mAh despre care se poate spune că este sub aşteptări din punct de vedere al capacităţii.

Sistemul foto este compus din trei camere de 12MP şi oferă un zoom optic 3X. Producătorul japonez spune că modul rafală poate captura 20 de cadre pe secundă şi că sistemul de focalizare automată se poate recalibra de până la 60 de ori pe secundă în funcţie de mişcarea subiectului.

În ceea ce priveşte capacităţile video, Sony susţine că acesta este primul smartphone de pe piaţă care poate înregistra 4K cu 120 de cadre pe secundă.

Noul smartphone se laudă şi cu o serie facilităţi speciale pentru jocuri, dintre care se remarcă faptul că se poate alimenta prin USB-C când este conectat la priză fără a încărca în acelaşi timp bateria. Asta înseamnă că procesorul şi memoria vor funcţiona mai aproape de modul optim, deoarece telefonul nu se va mai încălzi la fel de tare ca atunci când se şi încarcă în timpul rulării unui joc.

Xperia 5 II va fi lansat în Europa cândva în ultimul trimestru al anului şi va costa 900 de euro. Vor exista trei opţiuni de culoare: negru, albastru şi gri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.