Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că sunt 1.050 de paturi de Terapie Intensivă disponibile pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus, iar dintre acestea 471 sunt ocupate. 170 de pacienţi sunt intubaţi, iar restul au diferite forme de insuficienţă respiratorie. Totodată, sunt disponibile 77 de paturi de Terapie Intensivă pentru copii, dintre care 33 sunt în Bucureşti şi alte 17 în pregătire, la nivel naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deocamdată avem o săptămână în care am scăzut acel număr de 500 de cazuri în Terapie Intensivă, suntem astăzi la 471. În jur de170 de pacienţi sunt cei care sunt intubaţi în acest moment. Ceilalţi sunt cu diverse forme de insuficienţă respiratorie sau cu decompensarea bolilor concomitente. Ţine foarte mult de noi, cei care participăm într-un efort comun la gestionarea acestei situaţii, iar când săun că participm mă refer la sistemul medical românesc,  Ministerul Sănătăţii, şcolile, activităţile economice, transportul în comun”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24, miercuri seara.

În total, sunt 1.050 de paturi de Terapie Intensivă disponibile pentru pacienţii cu COVID-19.

”În acest moment avem 1.050 de paturi de Terapie Intensivă dedicate covid, complet echipate. Ocupate sunt 471, dar repet, nu trebuie să ne lăsăm în baza numărului de paturi. Cazurile pot decompensa  şi cele care în acest moment sunt cu o simptomatologie uşoară sau medie pot deveni, la un moment dat, cu o simptomatologie gravă. După cum cazurile care ies din Terapie Intensivă şi trec pe terapie intermediară, pot, la un moment dat recădea şi reveni pe Terapie Intensivă. Să dăm voie corpului medical să gestioneze cazurile internate”, a declarat Tătaru.

În ceea ce priveşte paturile de Terapie Intensivă pentru copii, sunt disponibile 77 de astfel de paturi.

”În  acest moment suntem în evaluarea celor 77 de paturi  de Terapie Intensivă existente la nivel naţional.Sunt 33 în Bucureşti, 17 sunt în pregătire, la nivel naţional, pe lângă cele 77”, a mai precizat ministrul Sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.