Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că a fost prelungit termenul pentru de înregistrarea ca alegător prin corespondenţă la alegerile parlamentaredin 6 decembrie. Noul termen-limită este 22 octombrie 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Precizăm că prelungirea cu 31 de zile a perioadei de înregistrare a cetăţenilor români din diaspora care doresc să voteze prin corespondenţă a fost decisă de Parlament, printr-o lege care a fost promulgată astăzi de către preşedintele României. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, atrage atenţia asupra faptului că mai multe ţări, inclusiv din Europa, nu vor permite românilor care trăiesc pe teritoriul lor să voteze fizic, ci doar prin corespondenţă”, a transmis, miercuri, AEP.

Sursa citată a precizat că, multe state - şi de la nivelul Uniunii Europene, dar şi din afara spaţiului european - vor interzice înfiinţarea de secţii de votare atât în afara misiunilor diplomatice, cât şi în interiorul acestora.

Toate informaţiile privind procedura de înscriere cu una dintre cele două opţiuni de vot sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro la următoarele linkuri:

https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotCorespondenta

https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotSectie

Până miercuri seară, 8.613 persoane au optat pentru votul prin corespondenţă şi 2.515 persoane pentru votul într-o secţie de vot. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.