Garda Naţională de Mediu a publicat, miercuri, raportul pentru luna august 2020, şi anunţă o creştere cu 97% a valorii amenzilor aplicate faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Garda Naţională de Mediu a făcut public, miercuri, raportul lunar al instituţiei privind acţiunile de inspecţie şi control desfăşurate în perioada 1 – 31 august 2020.

Potrivit statisticii, la nivelul întregii ţări, în luna august 2020, au fost efectuate 2.903 inspecţii în domeniul controlului poluării şi în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate, dintre care 866 de controale planificate şi 2.036 neplanificate.

”Urmare a neconformităţilor constatate în timpul controalelor, au fost aplicate 261 avertismente şi 506 amenzi contravenţionale în valoare totală de 9.434.800 lei. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, numărul total al amenzilor aplicate a crescut cu 65,3%, iar valoarea totală amenzilor a crescut cu 97%, în 2020, faţă de anul anterior”, anunţă Garde NAţională de Meidu, ntr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că în luna august a acestui an au fost impuse 32 de dispoziţii de sistare a activităţii şi au fost formulate 8 de sesizări penale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.