Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că toate amendamentele votate de PSD la rectificarea bugetară înseamnă 6% din PIB, atât pentru finalul acestui an, cât şi pentru anul viitor. ”PSD nu a învăţat nimic”, susţine Klaus Iohannis, acuzând PSD de apucăruri electoraliste ca ”pe vremea lui Dragnea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pot să vă spun un lucru care sincer m-a întristat şi chiar m-a surprins un pic. Azi, în comisiile de buget reunite, PSD, cu sprijinul unor traseişti, a votat cu amendamente proiectul rectificării bugetare şi, dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, pesediştii, atunci acest lucru ar costa peste 6% din PIB în restul acestui an şi anul viitor”, a afirmat Klaus IOhannis, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Şeful statului a precizat că banii nu există.

”Acest bani nu există şi constatăm că PSD nu a învăţat nimic şi nu doreşte să facă o politică constructivă, ci vrea să detoneze finanţele publice ale României. Astfel de apucături electoraliste am văzut pe vremea lui Dragnea. Se vede că PSD-ul nu a învăţat nimic şi reia aceleaşi promisiuni în speranţa că vor mai lua voturi, dar cred că nu vor prinde”, a mai spus şeful statului.

Comisiile reunite pentru buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat miercuri raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an. Amendamentul PSD prin care este abrogată majorarea punctului de pensie cu 14% şi rămâne forma în vigoare de creştere a acestuia cu 40% a fost adoptat de comisii. Punctul de pensie era planificată să fie crescut, de la 1 septembrie la 1.442 lei, însă amendamentul PSD prevede că valoarea punctului de pensie va fi menţinută, cum e în prezent prevăzut de lege, la 1.775 lei.

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a afirmat că PSD „aruncă în aer finanţele României” şi a anunţat că PNL va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar, fără sursă de finanţare, care pun în pericol stabilitatea economică a ţării.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.