Scaunul fără cuie şi taburetul din resturi, obiecte gândite, desenate şi produse în România, au fost lansate de studioul „fabricate” în cadrul Romanian Design Week.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru prima oară fabricate, studio de design, prototipare şi producţie înfiinţat în 2018, în urma unei investiţii proprii şi a  programului Start Up Nation şi-a deschis porţile către specialişti, arhitecţi, designeri, dar şi către publicul larg, pe parcursul Romanian Design Week (11-20 septembrie 2020, Bucureşti). 

Cu această ocazie, a lansat şi două obiecte originale din seria F: Scaunul F şi Taburetul F. Cele două obiecte au fost expuse în hala industrială găzduită de fosta platforma Industria Bumbacului atât în format final, cât şi versiuni intermediare, documentări ale drumului până la realizarea lor. Alături de schiţe, video-uri de making off sau altă documentaţie intermediară au fost expuse două prototipuri esenţiale în drumul până la produsul final şi o simulare a felului în care materialul a fost optim folosit. Materialul din care au fost realizate ambele obiecte este placajul de mesteacăn.

Scaunul F este primul scaun desenat, proiectat şi fabricat de fabricate. Scaunul vine în pachet plat şi poate fi asamblat în 5 minute. Totul se bazează pe îmbinări şi prelucrări CNC. Nu necesită niciun fel de unelte şi este gândit să nu necesite adezivi pentru lipire sau prinderi mecanice de vreun fel.

Taburetul F este un obiect multifuncţional - măsuţă de cafea, suport de reviste sau orice altceva. Este obţinut din resturile de material rămase de la tăierea plăcii Scaunului F pentru eficienţă maximă a materiei prime. Ambele obiecte presupun folosirea de noi tehnici şi procese de producţie, unice şi sustenabile.

„Credem în design sustenabil şi vrem să aducem pe lume produse inovatoare gândite, desenate, prototipate şi produse în România. Folosim experienţa echipei şi cele mai moderne utilaje pentru a economisi energie, material şi a aduce pe piaţă internă şi internaţională produse  care respectă mediul înconjurător şi onorează resursele naturale”, a transmis Marius Neagoie, architect, fondator al fabricate.

Scaunul F şi Taburetul F, alături de alte produse fabricate sunt disponibile pentru România momentan, compania plănuind în 2021 extinderea pe pieţe internaţionale din Europa şi Asia cu design românesc la preţuri sustenabile.

În cadrul evenimentului din săptămâna Romanian Design Week 2020, numit „Vizită de lucru”, fabricate a invitat la o explorare a activităţii de producţie, ocazie rară pe piaţa din România. În cadrul vizitei, au prezentat detalii despre procesul de prototipare sau de proiectare computerizată 3D, despre procesele CNC sau printare 3D. Specialiştii din atelier au stat la dispoziţia celor curioşi pentru răspunsuri şi demonstraţii real-time. Acest demers face parte din misiunea de transparentizare a activităţilor de producţie sustenabilă, susţinută încă de la înfiinţare de către acest nou studio prin diverse proiecte.

fabricate este un studio de design, prototipare şi producţie din Bucureşti. Combină avantajele tehnice ale proiectării computerizate 3D şi proceselor CNC cu execuţia desăvâşită şi atenţia reală la detalii, într-o hală pe fosta platformă industrială de pe Splaiul Unirii 160.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.