Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a pus în funcţiune două noi staţii de încărcare a vehiculelor, una în Dumbrăviţa, lângă Timişoara, şi una în oraş, reţeaua dezvoltată de companie ajungând la 38 de unităţi, majoritatea amplasate în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a pus în funcţiune două noi staţii de încărcare a vehiculelor, una în Dumbrăviţa, lângă Timişoara, şi una în reşedinţa de judeţ", arată compania într-un comunicat.

Compania aplică un model tarifar conform căruia şoferii îşi pot încărca vehiculele electrice începând cu 1,29 lei/ unitate de încărcare (1 unitate de încărcare = 1 kWh).

Reţeaua de puncte de încărcare dezvoltate de companie în România a ajuns astfel la 38 de unităţi, majoritatea fiind amplasate în prezent în Bucureşti.

"Vehiculele electrice reprezintă cel mai dinamic segment de vânzări de vehicule noi din România, stimulate şi de programul guvernamental Rabla Plus, al cărui fond a fost recent suplimentat. Vrem să îi sprijinim pe românii care fac trecerea la mobilitatea electrică prin instalarea unui număr tot mai mare de staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe teritoriul României. Contribuim astfel la îmbunătăţirea accesului la infrastructura de încărcare electrică, în linie cu angajamentul nostru de a facilita transportul oriunde în ţară, într-un mod mai curat şi mai sustenabil”, a declarat Mihai Mardale, head of e-Mobility Enel X România.

Cu o putere de 2 x 22 kW fiecare, cele două staţii permit reîncărcarea simultană a două vehicule electrice şi încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcţie de modelul maşinii şi specificaţii.

Cele două staţii de încărcare instalate recent ridică numărul staţiilor Enel X în judeţul Timiş la trei, prima dintre ele, de tip JuicePump, fiind amplasată în incinta aeroportului din Timişoara.

Şoferii îşi vor putea reîncărca vehiculele la punctele de încărcare Enel X folosind aplicaţia mobilă JuicePass - interfaţa unică pentru clienţii Enel X prin care pot accesa o reţea de peste 50.000 de puncte publice de încărcare din 18 ţări europene, folosind parteneriatul de interoperabilitate cu operatorii reţelelor de încărcare IONITY şi SMATRICS. Aplicaţia poate fi descărcată de pe Google Play sau App Store, iar ghidul de instalare poate fi accesat pe site-ul Enel X.

Enel X România are cel mai mare plan public de infrastructură de mobilitate electrică din ţară, care include instalarea a circa 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile ţării până în 2023, implicând o investiţie totală de aproximativ 15 până la 20 de milioane de euro.

"Planul va continua cu instalarea de noi unităţi în Bucureşti, Timişoara, Sibiu şi Constanţa, şi urmăreşte evoluţia utilizării vehiculelor electrice în ţară, la nivel rezidenţial şi instituţional, precum şi în rândul companiilor, prin cererea venită din partea proprietarilor de flote auto", arată compania.

Enel este o companie energetică multinaţională, unul dintre liderii integraţi pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Enel este cea mai mare companie de utilităţi din Europa după EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, gestionând peste 86 GW capacitate de producţie de energie. Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri şi are circa 74 de milioane de utilizatori casnici şi companii în toată lumea, ceea ce reprezintă cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power este cea mai mare companie privată cu activităţi de producţie din surse regenerabile din lume; operează unităţi de producţie cu o capacitate de peste 46,4 GW din surse eoliene, solare, geo-termale şi hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia şi Oceania.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluţii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW, gestionată la nivel global, o capacitate de stocare instalată de 110 MW iar, în sectorul mobilităţii electrice, în jur de 130.000 de puncte publice şi private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.