Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat miercuri, candidaţilor la alegerile locale, cerându-le să prezinte proiecte, nu teme parazitare şi atacuri sterile.. Referindu-se la numărul mare de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, Iohannis a afirmat că pandemia este încă departe de a se fi încheiat şi că sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie - de gripă şi de COVID-19. Preşedintele a declarat că a cerut Guvernului o evaluare completă după primele două săptămâni de şcoală. Preşedintele a cerut românilor din diaspora să se înscrie pentur a vota prin corepondenţă la alegerile locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Klaus Iohannis: O moţiune, dacă vine din anterioara sesiune sau se depune acum, este de o inutilitate clasică. Am spus că şi acea moţiune a fost de o inutilitate clasică, s-a făcut de râs PSD
CITEȘTE ȘI Klaus Iohannis, după votarea amenamentelor la rectificarea bugetară: Dacă s-ar aplica tot ce au votat pesediştii atunci acest lucru ar costa peste 6% din PIB/ Astfel de apucături electoraliste am văzut pe vremea lui Dragnea

UPDATE - Klaus Iohannis: Aş vrea să fac un apel către românii din Diaspora să se înscrie la votul prin corespondenţă

”Când am promovat votul prin corespondenţă, şi poate vă amintiţi că am fost unul dintre principalii promotori, ne-am gândit că e bine să poată vota românii din diaspora şi dacă nu pot ajunge la o secţie de votare. Nu ne-am gândit atunci la pandemie, dar iată că procedura votului prin corespondenţă e utilă. Aş vrea să fac un apel către românii din Diaspora să se înscrie la votul prin corespondenţă. Nu avem nicio garanţie că se vor putea deschide secţii de votare în toate ţările unde avem români care vor să îşi exprime votul. De aceea e important ca românii din diaspora să se înscrie la votul prin corespondenţă, altfel există posibilitatea ca ei să nu poată vota”, a afirmat preşedintele.
 
UPDATE - Preşedintele Iohannis: Începutul de an şcolar a fost un succes
Întrbat dacă, în opinia sa, începutul anului şcolar a fost un succes sau un eşec, Iohannis a răspuns: ”Consider că a fost un succes în aceste condiţii extrem de dificile de pandemie. Dacă ţinem cont de toate zecile mii de situaţii care s-au rezolvat, atunci putem spune că a fost unul bun”.

UPDATE - Klaus Iohannis: Nu e cazul să discutăm despre amânarea alegerilor. Sunt de părere că putem merge să ne exprimăm votul, dacă respectăm toate normele

”În acest moment nu e cazul să discutăm despre amânarea alegerilor. Lucrurile vor fi bine organizate şi vom şti mult mai bine cum să abordăm această epidemie. Dar rămâne vitală abordarea fiecăruia în parte – portul măştii, distanţarea, dezinfectarea mâinilor – rămân singurele piedici între noi şi virus. Alegătorii vor avea la dispoziţie tot ce trebuie, de la măşti până la dezinfectanţi, circuite separate, etc. Sunt de părere că putem merge să ne exprimăm votul, dacă respectăm toate normele”, a precizat preşedintele Iohannis. 

UPDATE -  Klaus Iohannis: Dragi români, mergeţi la vot şi puneţi ştampila pe cei care vor să schimbe România în bine! Mesajul pentru candidaţi: Practicile învechite cu teme parazitare trebuie să rămână de domeniul trecutului

”Dragi români, mergeţi la vot şi puneţi ştampila pe cei care vor să schimbe România în bine! Nu îi lăsaţi pe alţii să decidă în locul vostru!  În încheiere le transmit un mesaj tuturor candidaţilor, chiar dacă e diferită campania aceasta. Folosiţi toate mijloacele de comunicare pentru a vă prezenta proiectele românilor! Oamenii aşteaptă soluţii şi propuneri concrete, nu atacuri sterile. Practicile învechite cu teme parazitare trebuie să rămână de domeniul trecutului. Arătaţi-le oamenilor ce puteţi face pentru ei şi convingeţi-i să vă acorde încredere!”, a fost îndemnul preşedintelui

UPDATE - Iohannis: Am cerut şi Guvernului să facă o evaluare completată a învăţământului la nivel naţional, după primele două luni de şcoală, să prezinte problemele dar şi soluţiile necesare.

”La începutul acestei săptămâni au început şcolile. Nu peste tot unităţile de învăţământ au beneficiat de resursele necesare pentru ca învământul fizic sau online să se desfăşoare în condiţii optime. Fac un apel la directorii şcolilor să solicite autorităţilor locale toate resursele necesare. Am promulgat astăzi legea prin care se deblochează concursurile pentru posturile nedidactice sau didactice vacante din unităţile de învăţământ. Le solicit tuturor primarilor, consiliilor judeţene şi inspectoratelor şcolare să soluţioneze cu celeritate toate probleme care apar în sistemul de îmnvăţământ. Am cerut şi Guvernului să facă o evaluare completată a învăţământului la nivel naţional, după primele două luni de şcoală, să prezinte problemele dar şi soluţiile necesare.

UPDATE - Iohannis, despre numărul mare de cazuri de COVID-19

”Toate acestea generează îngrijorare şi necesită atenţie sporită din partea tuturor, deopotrivă cetăţeni şi autorităţi. Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o epidemie dublă, epidemia de gripă şi de COVID-19. E necesar să menţinem o atitudine corectă şi necesară. Să nu uităm că purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor, distanţarea ne pot feri şi de virusul gripal, şi de alte viroze”, a declarat preşedintele. 

ŞTIREA INIŢIALĂ - De la începutul lunii august, şeful statului a avut săptămânal conferinţă de presă, ocazie cu care a oferit explicaţii pe tema traseismului, situaţiei din justiţie, cu predilecţie acţiunile şefei DIICOT, precum şi despre gestionarea pandemiei de COVID-19, organizarea alegerilor locale şi deschiderea anului şcolar care a avut loc luni.

Tot miercuri, Klaus Iohannis a promulgat Legea care modifică şi completează unele acte normative în materie electorală, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, românii pot vota pe parcursul a două zile, sâmbăta şi duminica.

În schimb, nu vor fi organizate secţii de votare, atât în sediile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare cât şi în afara acestora, în ţara unde „autorităţile competente din ţara de reşedinţă nu permit, din motive de securitate, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.