Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu” din Braşov anunţă că sterilizează cărţile împrumutate, folosind două echipamente moderne, cu ultraviolete, astfel încât cititorii să se simtă în siguranţă şi în perioada pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi, conducerea Bibliotecii Judeţene "George Bariţiu” din Braşov vrea ca iubitorii de lectură să se simtă în siguranţă şi să nu se îndepărteze de carte, chiar dacă suntem în plină pandemie. Astfel, două aparate de sterilizare a cărţilor şi nu numai, eficiente împotriva noului coronavirus, sunt folosite de bibliotecari.

"Cărţile sunt dintotdeauna purtătoare de virusuri şi bacterii. Acum, când există şi ameninţarea COVID-19, ne-am gândit la siguranţa cititorilor şi a angajaţilor şi am achiziţionat două sterilizatoare pentru cărţi. Unul funcţionează la sediul central, iar celălalt la filiala numărul 5 de pe bulevardul Griviţei, exact acolo unde numărul cititorilor şi traficul de cărţi sunt mai mari. Echipamentul poate elimina şi alte tipuri de viruşi, bacterii sau paraziţi, dar are şi o funcţie de desprăfuire a volumelor din bibliotecă. În acest fel, cărţile restituite sunt reintroduse în circuit fără niciun fel de pericol pentru cititorii noştri”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene Braşov, Daniel Nazare, citat în comunicat.

Patru cărţi sunt dezinfectate cu aparatul cu ultraviolete în mai puţin de două minute. Ele sunt introduse în aparatul special şi dezinfectate, după care pot fi utilizate în siguranţă. Conducerea instituţiei a transmis că a recurs la tehnologie pentru a încuraja cititoriii să împrumute în continuare cărţi şi să citească la fel de mult şi pe timpul pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.