Franţa salută acordul normalizării relaţiilor Israelului cu Bahrainul, însă îndeamnă la o suspendare ”definitivă” a planului anexării teritoriilor palestiniene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Franţa se felicită de anunţul stabilirii relaţilor diplomatice între regatul Bahrain şi Israel”, a anunţat luni Miniserul francez de externe.

”Dinamica nouă în care se înscrie acest anunţ trebuie să contribuie la pacea şi stabilitatea regionale”, a subliniat o purtătoare de cuvânt, Agnès von der Mühll.

”Pentru aceasta este necesar ca suspendarea anexării teritoriile plaestiniene să devină o măsură definitivă şi ca negocieri directe între israelieni şi palestinieni să se reia în vederea înfiinţării a două state viabile în cadrul dreptului internaţional şi parametrilor agreaţi”, a subliniat ea.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri normalizarea relaţiilor Bahrainului cu Israelul, după cea, la mijlocul lui august, a relaţiilor EmiratelorArabe Unite (EAU) cu statul evreu.

Şefii diplomaţiilor celor două monarhii de la Golful Persic şi premierul israelian Benjamin Netanyahu semnează marţi, la Washington, în prezenţa lui Donald Trump, acordurile care stabilesc în mod oficial relaţii diplomatice între Israel, EAU şi Bahrain.

Palestinienii au îndemnat la manifestaţii care să denunţe aceste acorduri ”ruşinoase”.

Israelul a acceptat prin acest acord, consideră EAU, ”să pună capăt continuării anexării teritoriilor palestiniene”.

Însă Netanyahu a anunţat că anexarea unor părţi ale Cisiordaniei ocupate a fost doar ”amânată” şi că Israelul ”nu a renunţat” la anexare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.