Cei patru energeticieni de la Termocentrala Mintia din judeţul Hunedoara care, timp de şase zile, s-au aflat în greva foamei, au încetat protestul, după o discuţie cu prefectul Vasilică Potecă. Sindicaliştii au prezentat prefectului solicitările lor legate de plata restanţelor drepturilor financiare conexe salariului şi au cerut ca, prin planul de reorganizare, Termocentrala Mintia să-şi poată continua activitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Prefecturii Hunedoara, energeticienii de Termocentrala Mintia aflaţi în greva foamei au încetat luni seara forma de protest.
 
”Decizia greviştilor a fost luată după discuţiile care au avut loc cu prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, ieri, la sediul unităţii energetice. Sindicaliştii au prezentat prefectului solicitările lor legate de plata restanţelor drepturilor financiare conexe salariului şi au cerut ca, prin planul de reorganizare, Termocentrala Mintia să-şi poată continua activitatea. La întâlnirea cu protestatarii au fost prezenţi Cristian Iştoc, preşedinte al Sindicatului Solidaritatea de la Termocentrala Mintia, Mihai Bărbulescu, Alin Muntean şi Gore Vîrţan din partea Confederaţiei Sindicale Cartel Alfa. Prefectul judeţului Hunedoara le-a transmis celor prezenţi la discuţii că situaţia de la termocentrală este foarte importantă pentru autorităţi, iar pentru rezolvarea problemelor vor continua discuţiile atât la nivel local cât şi la nivel central cu reprezentanţii instituţiilor implicate în buna desfăşurare a activităţii din mineritul şi energetica hunedoreană”, se arată în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, administraţia Complexului Energetic Hunedoara anunţat că, în maximum 10 zile, vor fi acordate restanţele la tichetele de masă, solicitate de energeticieni, conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă.
      
”Pentru a fi rezolvată şi problema reluării furnizării apei calde în Deva, un prim pas va fi făcut astăzi, când prefectul Vasilică Potecă se va întâlni cu primarul municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea, pentru a găsi soluţiile cele mai bune pentru locuitorii reşedinţei de judeţ”, se mai arată în comunicat.
 
“Activitatea sindicală este foarte importantă. Domnul Cristian Iştoc, împreună cu membrii de sindicat, se implică prin toate formele legale la rezolvarea problemelor actuale şi îi asigur de toată consideraţia mea. De asemenea, administraţia, autorităţile publice locale şi guvernul vor lua măsurile care se impun pentru ca angajaţii şi locuitorii Devei să nu sufere din cauza situaţiei economice a Complexului Energetic Hunedoara. Pentru mine, ca reprezentant al guvernului, problemele oamenilor sunt deosebit de importante, iar energeticienilor care s-au aflat în greva foamei le mulţumesc pentru că au înţeles că doar prin dialog şi măsuri concrete problemele actuale pot fi rezolvate”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă.
 
Chiar dacă cei patru grevişti ai foamei au renunţat la forma lor de protest, ceilalţi angajaţi ai Termocentralei Mintia continuă să protesteze, pentru cea de-a noua zi consecutiv.
 
Termocentrala Mintia face parte din Complexul Energetic Hunedoara, companie aflata în insolvenţă, iar în cadrul acesteia îşi desfăşoară activitatea aproximativ 700 de angajaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.