Managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, a declarat, vineri seara, la Digi 24, că trei pacienţi cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă în spitalul pe care îl conduce au fost aduşi cu infecţii nosocomiale de la Spitalul Judeţean Braşov şi de la două alte spitale din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Atunci când ai pacienţi critici, care vin din diverse spitale, care au fost internaţi în alte terapii în unităţile respective, de foarte multe ori vin încărcaţi cu o floră de spital. În acest moment avem trei pacienţi care au floră multiplu rezistentă, motiv pentru care am limitat internările în terapie intensivă COVID, pentru că este normal să-i tratăm pe cei pe care îi avem, să facem curat şi după aceea să primim alţi pacienţi”, a declarat Beatrice Mahler.

Managerul Institutului "Marius Nasta" a spus că infecţiile nosocomiale sunt o problemă a secţiilor de terapie intensivă din toată lumea, dar ea trebuie raportată, "pentru că înseamnă siguranţa pacientului, înseamnă grija pentru pacient”.

"Dacă vorbim de terapia respiratorie, numărul infecţiilor nosocomiale nu este în creştere faţă de anul trecut, însă dacă vorbim de terapia COVID, aici suprasolicitarea pe aceste paturi este extrem de mare, pentru că numărul de cazuri care necesită terapie intensivă, mai ales în Bucureşti, unde avem cel mai mare număr de infectări, este foarte mare. Mai mult decât atât, avem solicitări de transferuri din alte terapii intensive, pentru că, fără falsă modestie, spun cp avem specialişti bine pregătiţi, avem aparatură şi putem să oferim speranţa la viaţă. Însă nu putem oferi această speranţă la viaţă, dacă nu oferim şi condiţii”, a explicat, la Digi 24, managerul de la "Marius Nasta”.

Beatrice Mahler a menţionat că terapia COVID de la instiut este una nouă, deschisă în luna mai, într-o clădire nouă, complet renovată.

"Noi le facem analize (pacienţilor transferaţi) în momentul în care ei ajung, este protocolul de primire”, a afirmat Mahler, menţioncând pacienţii au venit de la un spital din Braşov şi de la două spitale din Bucureşti.

Ea a precizat că a fost declanşată anchetă epidemiologică la "Marius Nasta”, fiind transmisă Direcţiei de Sănătate Publică, iar ancheta va continua.

"Eu cred că fiecare manager trebuie să-şi evalueze propria ogradă şi să decidă ce e mai bine de făcut în fiecare spital”, a adăugat Mahler.

Potrivit sursei citate, obligaţia spitalelor de a raporta, a monitoriza şi a anunţa DSP-ul despre infecţiile nosocomiale nu a încetat nici în perioada pandemiei, iar direcţiile de sănătate publică ţin această evidenţă.

În prezent, la Institutul "Marius Nasta" din cele şase locuri de Terapie Intensivă pentru pacienţi COVID-19, patru sunt ocupate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.