Trei dintre membrii grupării care a comis peste o sută de furturi în Belgia în ultimii patru ani au fost arestaţi, în timp ceilalţi sunt cercetaţi în stare de libertate deocamdată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Serviciului Asistenţă Judiciară şi Poliţienească Internaţională din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR, Emil Tudor, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că gruparea respectivă a fost ajutată de alte persoane care locuiau în Germania, iar de acolo se deplasa în Belgia, cu maşini înmatriculate în ţara respectivă şi comitea furturile.

“Este un grup organizat compus din câte s-a probat până acum din zece cetăţeni români, toţi din judeţul Buzău, care au acţionat, aşa cum a reieşit din cercetări, în partea de est a Belgiei, în imediata vecinătate a Germaniei. Membrii acestui grup acţionau în mod următor: se deplasau undeva la graniţa dintre Germania şi Belgia, unde pe teritoriul Germaniei beneficiau de suportul unor persoane, evident cetăţeni români sau legătură cu cetăţeni români, care le asigura cazare şi suport logistic, de acolo s-a dovedit că beneficiau de autovehicule înmatriculate pe teritoriul Belgiei cu care se deplasau pentru a nu atrage atenţia. Sustrăgeau de regulă în perioadele zilei când era mai puţină lumină, pe teritoriul Belgiei, iar bunurile transportate erau depozitate temporar în zona din Germania de unde erau transportate ulterior către România spre a fi valorificate”, a declarat Emil Tudor.

El a precizat că trei dintre membrii grupării au fost arestaţi în Belgia.

“Până în prezent în Belgia s-a reuşit arestarea a trei membri ai grupului infracţional organizat, iar ceilalţi membri ai grupului în prezent sunt cercetaţi în stare de libertate, urmând ca autorităţile judiciare din Belgia să dispună în funcţie de materialul probator administrat şi în această săptămână”, a mai afirmat şeful Serviciului Asistenţă Judiciară şi Poliţienească Internaţională.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au destructurat, în urma unei anchete desfăşurate în colaborare cu autorităţile din Belgia, o grupare specializată în furturi comise pe teritoriul acestui stat. Membrii acesteia ar fi săvârşit, în perioada 2016-2020, peste o sută de furturi, prejudiciul depăşind 500.000 de euro. Gruparea era condusă de o persoană din Buzău, judeţ în care au avut loc 11 percheziţii, fiind găsite unele dintre bunurile furate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.