Majoritatea şcolilor din judeţul Bihor deschid anul şcolar conform scenariului verde, în doar 18 localităţi fiind decisă aplicarea scenariului galben. Autorităţile din judeţ avansează ideea unui scenariu "verde deschis”, în care să facă ore online doar copiii care au probleme de sănătate sau care provin din familii în care există persoane cu astfel de probleme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Judeţul Bihor va deschide pe culoarea verde în cea mai mare parte din judeţ, adică cu toţi copiii în clasă. Mai avem un scenariu verde deschis, în care copiii vor fi prezenţi în clasă şi cei care din anumite motive nu vor putea să fie prezenţi la cursuri (...) vor putea fi prezenţi la cursuri în varianta online. Şi mai avem câteva comunităţi la această oră în scenariul galben”, a anunţat, joi, prefectul judeţul Bihor, Dumitru Ţiplea.
 
Acesta a precizat că este vorba despre 18 localităţi în care şcoala va începe conform scenariului galben: Bulz, Pocola, Tulca, Măgeşti, Ţeţchea, Remetea, Sânnicolau Român, Căuşel, Ceica, Cefa, Tăuteu, Vadu Crişului, Drăgeşti, Hidişelu de Sus, Brusturi, Husasău de Tinca, Drăgăneşti şi Căbeşti. 
 
"Aceste localităţi vor fi în acest scenariu timp de o săptămână, iar săptămânal vom veni într-o şedinţă a CJSU şi vom lua o hotărâre cu privire la fiecare comunitate în funcţie de evoluţia epidemiologică”, a precizat prefectul de Bihor. 
 
El a susbliniat că în judeţ nu există "scenarii roşii” cu privire la unităţile de învăţământ.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.