Peste 60 la sută dintre şcolile din Prahova deschid anul şcolar cu elevii în bănci, conform datelor transmise joi de către autorităţile din judeţ. În două localităţi aflate în aşa-numita ”zonă roşie” , dar şi în trei şcoli postliceale cu profil sanitar din Ploieşti, şcoala începe exclusiv online. Zece cadre didactice din judeţul Prahova au întocmit dosare de pensionare anticipată, decizia fiind luată din cauza riscului de îmbolnăvire cu COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai multe dintre unităţile de învăţământ din judeţul Prahova vor începe anul şcolar cu elevii în bănci.

Astfel, dintre cele 647 de unităţi şcolare de stat, private şi postliceale din Prahova, 415 vor începe anul şcolar în scenariul 1 ”verde“, însemnând 64% dintre şcoli, 223 de unităţi didactice vor începe anul şcolar în scenariul  ”galben“, în timp ce nouă vor începe anul şcolar în scenariul 3 ”roşu“.

”În urma analizei DSP Prahova, au fost scoase din scenariul „roşu“ unităţile de învăţâmânt din Boldeşti-Scăeni şi Filipeştii de Târg, întrucât rata mare de infectare este determinată de focare existente aici, dar care sunt izolate şi nu au legătură cu transmiterea comunitară. Prin urmare, a fost propusă de către DSP şi aprobată în cadrul CJSU varianta 2 de lucru, cea a scenariului  galben”, a transmis joi Prefectura Prahova.

În cele două localităţi cu rata de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori, Starchiojd şi Talea, există posibilitatea folosirii tabletelor, acestea fiind primite în urma licitaţiei desfăşurate de ONAC. De asemenea, cele două comune au semnat de internet, au precizat autorităţile

”Prahova fiind în regiunea Sud Muntenia a fost lotul 7. Lotul 7 a trecut de licitaţie şi avem promisiunea că până luni vom primi de la Minister din acest lot 6.348 de tablete. Necesarul ar fi undeva pe la 15.000 de tablete pe tot judeţul. Deci se asigură cam 40%”, a precizat şeful IŞJ Prahova, Constantin Pisău.

În ceea ce priveşte stocurile de măşti, elevii vor trebui să vină cu ele de acasă, întrucât şcolile nu pot asigura măşti faciale de protecţie pentru toţi elevii, însă fiecare unitate are un ”stoc tampon” pentru elevii care pierd, uită sau deteriorează masca.

Şeful ISJ Prahova a ţinut să precizeze că nu se solicită părinţilor bani pentru măşti, dezinfectanţi sau alte materiale şi a recomandat şcolilor să scoată din sălile de clasă mobilierul care nu este necesar, astfel încât să se poată păstra distanţarea fizică dintre elevi.

De asemenea, zece cadre didactice din judeţ aflate în pragul pensionării au grăbit decizia de a ieşi la pensie din cauza pandemiei.

”Şi mâine o să avem un Consiliul de Administraţie la Inspectoratului Şcolar unde vom aviza încă trei de cereri. Per total, nu au fost foarte multe, nu pot să vă dau o cifră exactă dar nu au fost mai mult de 10 cereri de pensionare anticipată datorită situaţiei pandemice”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, inspectorul şcolar general al judeţului Prahova, Constantin Pisău.

Acesta a precizat că profesorii care s-au pensionat anticipat au fost înlocuiţi cu candidaţi care au susţinut examenul de titularizare.

”Astăzi, nu cred că mai sunt posturi neocupate. Mai sunt câteva şcoli care au ore, dar nu posturi întregi, ore care se în etapa următoare se vor ocupa cu concurs la nivel de unitate, de către către suplinitori”, a mai explicat şeful Inspectoratului şcolar Prahova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.