Liderul senatorilor PSD Radu Preda a anunţat că partidul va avea un amendament la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an prin care suma de un miliard de lei să fie direcţionată către consiliile judeţene, în condiţiile în care administraţiile locale sunt în linia întâi în luarea măsurilor pentru combarea răspândirii COVID-19. El a adăugat că PSD va insista şi ca legea care prevedea majorarea salariilor pentru profesori de la 1 septembrie să fie respectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„De aproape 8 luni de zile luptăm cu pandemia COVID. În linia întâi stau administraţiile locale, când vine vorba de spitale, când vine vorba de dezinfectanţi, de materiale, când vine vorba de ajutarea comunităţilor, fac aceste lucruri fără niciun fel de ajutor de la Guvern. Acum, peste câteva zile urmează să înceapă şcoala. Nevoile comunităţilor rămân tot mari, finanţările de la Guvern rămân tot mici, aproape de zero. De aceea, printr-un amendament în Parlamentul României, PSD va direcţiona către consiliile judeţene suma de un miliard de lei care ar trebui să ajute comunităţile în gestionarea corectă a începerii şcolilor, în asigurarea măsurilor pentru elevi, pentru profesori şi în asigurarea nevoilor stringente şi urgente pe care le au comunităţile locale. Sunt bani pe care îi avem la consiliile judeţene de cheltuit pe principiul populaţiei, nu pe măsura semaforului practicată până acum de Ludovic Orban, bani mulţi către penelişti, zero lei către celelalte comunităţi”, a afirmat Radu Preda, într-un video postat pe pagina de Facebook a PSD.

Acesta a adus în discuţie şi profesorii cărora trebuie să le fie respectată munca, în contextul începerii anului şcolar pe 14 septembrie în condiţii de pandemie. Astfel Preda a precizat că PSD va insista ca majorarea salariilor profesorilor să fie făcută de la 1 septembrie, cum era prevăzut iniţial.

„Al doilea punct extrem de important pe agenda noastră îl reprezintă momentul 14 septembrie. Le cerem profesorilor să fie pregătiţi, le cerem să meargă în linia întâi, le cerem să aibă grijă de copiii noştri, fără să aibă la dispoziţie un minim de protecţie de care au nevoie. De aceea dezideratul nostru cel mai important este respectarea legii în privinţa veniturilor pe care profesorii le-au câştigat. Trebuie să meargă la şcoală, trebuie să ne educe copii, trebuie să stea mai mult, pentru că până la urmă în aceste momente distanţarea socială şi toate lucrurile pe care trebuie să le facă profesorii înseamnă mai multă muncă, dar cu siguranţă înseamnă şi respect din partea guvernanţilor. De aceea, noi de la PSD vom insista ca legea care prevedea majorarea salariilor pentru profesori de la 1 septembrie să se respecte”, a conchis Preda. 

Grupul parlamentar al PSD a eliminat luni, printr-un amendament la proiectul de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară în 2020, formularea care indica o creştere a pensiilor cu 14%, cum a propus Executivul. Astfel majorarea va fi de 40%, cum arată Legea pensiilor. Un alt amendament al social-democraţilor prevede o creştere a salariilor profesorilor în acest an, nu din 2021, cum a vrut Guvernul.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 se află în procedură de urgenţă în Parlament şi urmează să fie votat într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.