Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, miercuri, că nu există vreo intenţie de tăiere a salariilor sau a pensiilor, dar a adăugat că bugetul pentru anul viitor trebuie construit cu mare grijă şi ar fi de preferat ca acesta să fie dezbătut şi aprobat de viitorul Parlament. "Noi credem că în continuare economia României îşi va reveni şi îşi va relua parcursul normal care va permite creşteri de pensii şi salarii, investiţii. Noi ne pregătim pentru an de creştere, nu de reducere", a spus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, dacă va promulga o lege a bugetului dacă prevede tăieri de venituri, pensii, salarii?

"Nu s-a vehiculat niciodată vreo tăiere de salarii sau de pensii. Asta este o prostie PSD-istă aruncată în spaţiul public din motive electorale. Nu are nimeni de gând aşa ceva. Însă e clar că bugetul anului viitor trebuie construit cu mare grijă. Este evident că e de preferat ca bugetul pentru anul viitor să fie discutat şi aprobat de noul Parlament care va rezulta din alegerile parlamentare şi nu de acest Parlament unde vedem nişte abordări total neprincipiale şi neconforme cu realitatea", a replicat şeful statului.

El a subliniat că nu se discută despre tăieri de pensii şi salarii.

"Este exclus aşa ceva. Economia între timp îşi revine. Noi credem că în continuare economia României îşi va reveni şi îşi va relua parcursul normal care va permite creşteri de pensii şi salarii, investiţii. Noi ne pregătim pentru an de creştere, nu de reducere", a precizat Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.