O adaptare contemporană după commedia dell’arte, un spectacol realizat după texte populare şi o comedie după A.P. Cehov fac parte din programul penultimului weekend de teatru al festivalului „Bucureştii lui Caragiale din parcul Cişmigiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ȋntre 12 şi 13 septembrie, publicul de teatru are ocazia de a urmări, în aer liber, reprezentaţii ale unor comedii moderne realizate după texte clasice din repertoriul Teatrului Mic, al Teatrului de Animaţie Ţăndărică şi al Teatrului Coquette, în cadrul penultimului weekend al Festivalului „Bucureştii lui Caragiale”.

Ȋntr-o perioadă în care cultura se consumă predominant online, cea de-a opta ediţie a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale” a extins programul în afara repertoriului caragialesc şi oferă publicului bucureştean de teatru zece weekenduri de spectacole în aer liber, de la teatru clasic, la teatru contemporan, teatru de copii şi teatru-concert.

Desfăşurată în perioada 18 iulie - 20 septembrie, sub motto-ul SusţinemCulturaRO, ediţia din acest an a festivalului este organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB şi prezintă, pe scena din Parcul Cişmigiu, peste 30 de spectacole ale teatrelor de stat şi independente din Bucureşti.

Din agenda celui de-al nouălea weekend de festival (12-13 septembrie) fac parte o adaptare contemporană după commedia dell’arte, un spectacol realizat după texte populare şi o comedie cu scântei după A.P. Cehov.

Teatrul Mic participă la festival cu spectacolul „Angajat la doi patroni”, o adaptare de Richard Bean după piesa din 1743 „Slugă la doi stăpâni”, a dramaturgului italian Carlo Goldoni. La un an după premieră, spectacolul se joacă pe scena din Parcul Cişmigiu sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 20.00. Un proiect coordonat de Gelu Colceag, spectacolul este regizat de Vlad Corbeanu şi îi are în distribuţie pe actorii: Gabi Costin, Claudia Prec, Avram Birău, Andrei Brădean, Ana Bart, Marin Grigore, Bogdan Talaşman, Gabriela Iacob, Andrei Seuşan.

Duminică, 13 septembrie, de la ora 10.00, este programat spectacolul pentru copii „Păcală”, regizat de Ioan Brancu, după un scenariu de Cristian Pepino inspirat de textele populare româneşti. Spectacol jucat pe scene internaţionale, precum Bozar, „Păcală” este pus în cheie parodică de Teatrul De Animaţie Ţăndărică şi aduce în prim-plan lumea satului românesc.

Teatrul Coquette aduce pe scena festivalului duminică seara, 13 septembrie, de la ora 20.00, comedia în trei personaje „Ursul”, după A.P. Cehov, în coordonarea scenică a Ruxandrei Bălaşu. O tânăra văduvă îndoliată, un creditor furios şi un valet fricos sunt personajele unui spectacol surprinzător, jucat de actorii Marius Bodochi, Ruxandra Bălaşu şi Gabriel Costan.

Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” #8 se încheie în weekendul 19-20 septembrie cu spectacole din repertoriul Teatrului Ȋn Culise, Teatrului de Animaţie Ţăndărică şi al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.